NE NAPUŠTAJTE KUĆE, DANAS JE NAJGORI DAN, TUTNJI SNAŽNO NEVRIJEME: Ovim dijelovima zemlje prijeti POTOP, SLJEDEĆI NA UDARU!

Region
NE NAPUŠTAJTE KUĆE, DANAS JE NAJGORI DAN, TUTNJI SNAŽNO NEVRIJEME: Ovim dijelovima zemlje prijeti POTOP, SLJEDEĆI NA UDARU!
.

Jaka kiša, grmljavina, pa i grad koji su danas pogodili veći dio zapadne i centralne Srbije premješta se ka jugu i jugoistoku zemlje, kazao je za "Telegraf" meteorolog Đorđe Đurić

Kako je objasnio, danas je bio najkritičniji dan, a razloga za brigu imaju još mještani dijelova Srbije u koje su se gradonosni oblaci premjestili, a to su Zaječar, Knjaževac, Niš, Pirot, Leskovac, Vranje... Od sutra sledi stabilizacija vremena, a ljeto nam se definitivno vraća u ponedeljak.

Nepogode su, objašnjava Đurić, počele još jutros kada je bilo grmljavinskih oblaka i nestabilnog vremena prije svega u Kolubarskom okrugu.

- Već oko 12 sati snažna gradonosna oluja pogodila je Gornji Milanovac, a potom nas je iz Bosne i Hercegovine zahvatio novi gradonosni oblak koji se premeštao preko Podrinja i Kolubarskog okruga i potom zahvatio Šumadiju i Pomoravlje - kazao je Đurić.

364427-sjenica2-iff

foto: Rina

Istovremeno se gradonosni sistem formirao u blizini Beograda, u njegovim zapadnim ili sremskim delovima, poput Surčina i Batajnice gde je bilo jakih pljuskova sa grmljavinom.

- Taj sistem se pomjera ka jugu i jugoistoku Srbije, gdje tokom dana treba očekivati još pljuskova sa grmljavinom, pa i gradom. Savjet građanima je da izbjegavaju boravak na otvorenom prostoru, jer postoji opasnost od grmljavine, grada i olujnog vjetra - upozorava Đurić.

 

Ne propustite