HITNO UPOZORENJE, SPREMA SE OLUJA, UPALJEN CRVENI METEOALARM: Ovaj dio države je prvi na udaru

Region
HITNO UPOZORENJE, SPREMA SE OLUJA, UPALJEN CRVENI METEOALARM: Ovaj dio države je prvi na udaru
.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje.

"U narednih sat vremena na zapadu, jugozapadu i u centralnoj Srbiji lokalno se očekuju obilni plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada (od 20 do 40 mm kiše za kratak vremenski period, ponegdje i više). Takođe, na širem području Beograda i južnim i jugoistočnim obroncima Fruške Gore jaki grmlјavinski procesi uslovlјavaće obilnije padavine i pojavu grada", upozoreno je za period od 13.16 do 14.16 sati.

Na sajtu RHMZ-a upaljeni su crveni i narandžasti meteoalrmi.

Narandžasti znači - vrijeme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savjete koje daju nadležne državne službe..

meteo1

Foto:RINA

Crveni znači - vrijeme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbjednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slijediti naredbe i savjete nadležnih državnih službi.

Ne propustite