ODMAH NAPUSTITE HRVATSKU! IZDATO HITNO UPOZORENJE DRŽAVLJANIMA: Važi do 17. avgusta

Region
ODMAH NAPUSTITE HRVATSKU! IZDATO HITNO UPOZORENJE DRŽAVLJANIMA: Važi do 17. avgusta
.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije objavilo je upozorenje zbog putovanja u Hrvatsku.

Na svom Tviter profilu kratko su napisali da je Austrija proglasila najviši stepen bezbjednosnog rizika za Hrvatsku zbog sve većeg broja novozaraženih u Hrvatskoj. Drugim rečima, Hrvatsku su proglasili rizičnom zemljom.

Zasad nema novih pravila, kako se čini iz ovog tvita.

Dodaju tek kako upozorenje važi od 17. avgusta i preporučuju svojim građanima da ne putuju u Hrvatsku.

Krone je objavio kako je jutros na konferenciji za medije ministar zdravstva Rudolf Anšober odbijao da kaže hoće li doći do strožih mjera, predlažući da se odluka donese u dogovoru sa susjednim zemljama.

Međutim, Krone piše da je već u podne iz austrijskog ministarstva spoljnih poslova izašla jasna odluka o proglašenju Hrvatske rizičnom. Krone prenosi da se Austrijanci pozivaju da napuste Hrvatsku. Prema pisanju Kleine Zeitunga, ministar spoljnih poslova Austrije razmišlja o tome da svim austrijskim državljanima u Hrvatskoj izda naredbu prema kojoj hitno moraju da se vrate u zemlju.

Kako stoji na stranicama ministarstva, Hrvatska je sada na popisu 32 zemlje koje su visoko rizične te se nalaze na 6. stepenu bezbjednosnog rizika. Dosad je bila na popisu 4. stepena.

6. stepen rizika preporučuje da se austrijski građani koji se nalaze u Hrvatskoj što prije jave diplomatskom predstavništvu Austrije u Hrvatskoj.

Ne propustite