SVI PRAVIMO OVU GREŠKU: Omekšivač za odjeću nikako NEMOJTE UPOTREBLJAVATI LJETI, stručnjaci otkrili zašto je to loše 

Zanimljivosti
SVI PRAVIMO OVU GREŠKU: Omekšivač za odjeću nikako NEMOJTE UPOTREBLJAVATI LJETI, stručnjaci otkrili zašto je to loše 
Bilo bi dobro izbjegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina.

Vlasnik jedne poznate kompanije i stručnjak za pranje rublja Dejan Dimitrov nedavno je otkrio da omekšivač nikako ne bi trebalo upotrebljavati tokom ljetnih mjeseci, a evo i zašto:

Omekšivač za rublje sprječava da tkanina upija vlagu, pa tako naša pidžama ili majica u kojoj spavamo kada je vruće ne može upiti znoj. Budimo se potpuno mokri.

- Bilo bi dobro izbjegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina. Iako će sve mirisati ljepše, tkanina ne može da upija i vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri.

Savjetuje da za posteljinu i pidžamu odaberete deterdžent za osjetljivu kožu kako biste izbjegli iritaciju, a najbolje bi bilo i da nema miris.  Mnogi se odlučuju na ulaganje u posteljinu od svile misleći kako je bolje spavati na takvom materijalu kada krenu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za ljeto i da takve pidžame i pokrivače čuvate za zimu.

- Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe ne može upiti vlagu. Čuvajte to za zimu - poručuje Dejan.

Ne propustite