Gavrankapetanović: Popuniti prvo bolnički kapacitet, na KCUS-u prazno 1.000 kreveta

Aktuelno
Gavrankapetanović: Popuniti prvo bolnički kapacitet, na KCUS-u prazno 1.000 kreveta
,

Izolatorijum ili Covid bolnica koja se planira praviti u Studentskim domovima je velik i težak poduhvat sa čitavim nizom otvorenih pitanja , rekao je za "Dnevni avaz" Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice prim.dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu.

Otvorenje ovog privremenog izolatorija, po odluci Kriznog štaba KS, predviđeno je za sutra smještanjem prvih pacijenata.

 - Mislimo da se taj segment treba otvoriti tek kada se popune prazni bolnički kapaciteti, a jutros je naprimjer u KCUS-u slobodno hiljadu postelja. Želeći biti konstruktivni u svakom prijedlogu Ministarstva zdravstva i kriznog štaba ćemo učestvovati. Molimo da građanima prvo stavimo na raspolaganje bolničke kapacitete, a tek nakon toga da otvaramo ustanove kao što su Studentski domovi  - rekao je Gavrankapetanović.

On je rekao da će poštovati šta odluči Štab, ali da će  uvijek davati sugestije, misliti svojom glavom i predlagati rješenja koja su kvalitetna.

 - Garnizona ambulanta čim nam se vrati bit će stavljena u funkciju covid pacijenata. Obzirom da sada nosimo najveći teret zbrinjavanja osamdeset posto pacijenata koji moraju leći u bolnicu, radimo na granici izdržljivosti i na račun prenaprezanja naših doktora i sestara - rekao je Gavrankapetanović.

Ne propustite