Varljivo ljeto: Danas grmljavina, sutra temperature do 36 stepeni

Bosna i Hercegovina
Varljivo ljeto: Danas grmljavina, sutra temperature do 36 stepeni
.

Prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C

245249-planeta-zemlja-vrucina-visoke-temperature-ls

Biometeorološka prognoza: Uz više svježine tokom prijepodneva i povoljne biometeorološke prilike, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda, naročito na jugu. U drugom dijelu dana, u Bosni bi ugođaj povremeno mogli kvariti lokalni, kratkotrajni pljuskovi.

ponedjeljak, 10.08.2020., preovladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

U utorak, 11.08.2020., prije podne se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Novi.ba/FHMZ

Ne propustite