MNOGI NISU PRIMIJETILI OVAJ DETALJ NA KOMEMORACIJI ISIDORE BJELICE: Pored slike je stajalo OVO, nosi TUŽNU PORUKU

Aktuelno
MNOGI NISU PRIMIJETILI OVAJ DETALJ NA KOMEMORACIJI ISIDORE BJELICE: Pored slike je stajalo OVO, nosi TUŽNU PORUKU
.

U Centru Sava održana je književnici Isidori Bjelici, koja je u srijedu, 5. avgusta, izgubila borbu sa rakom.

Pored Isidorine fotografije koja se nalazi na sredini stoje i Luj Viton koferi koje je Bjelica voljela.

screenshot-20

Često se u javnosti isticala da joj je baš taj francuski brend jedan od omiljenijih, a u svojoj knjizi posvećenoj baš Luj Vitonu napisala je sljedeće:

"Svako putovanje započinje pakovanjem kofera. Putovanja su osvajanje sreće. Imati idealnu tašnu za put znači hvatati svaki komadić sreće koji ti pripada i čuvati ga za sebe" - napisala je Isidora koja je za života najviše voljela da putuje.

300917-2296405-whatsappimage20200808at11-27-13-ff-ff

"Što sam više putovala, moj kofer je postajao sve manji! Sve manje stvari mi je trebalo. To vam je kao i u običnom životu, koji je takođe put. Ima par stvari koje uvijek nosim: nekoliko šešira jer oni otvaraju sva vrata, Garjajev mašinu, masku za spavanje, poklon za stranca koga ću sresti na putu, minimalno garderobe i lijekova, malo bijele žalfije da pročistim prostor – ali ne potresam se ma šta zaboravim jer bi i to bilo fetišističko vezivanje" - kazala je spisateljica jednom prilikom.

Isidora je oduvek voljela putovanja, ali i Luj Viton koji bi bio nezamjenljiv u takvim prilikama. Pored kofera, na stolu se nalaze i njeni šeširi po kojima je bila prepoznatljiva u javnosti.

Novi.ba/Stil

 

Ne propustite