Konaković: Pitanje pobjednika lokalnih izbora u KS više uopće nije upitno

Aktuelno
Konaković: Pitanje pobjednika lokalnih izbora u KS više uopće nije upitno
,.

Danas je u Sarajevu potpisan Sporazum o zajedničkom nastupu NiP-a, NBL-a, SDP-a i NS na predstojećim lokalnim izborima. Na press konferenciji medijima se obratio i Elmedin Konaković predsjednik Naroda i Pravde.

- Mi danas potpisivanjem Sporazuma nastavljamo sa jednim konceptom koji je na političkoj sceni u BiH počeo iz temelja mijenjati njeno funkcionisanje. Mi smo u proteklom periodu pokazali da dobar dogovor, dobar Sporazum, sa jasnim ciljevima zaista može biti pravi put za suštinske promjene na političkoj sceni, poručio je Konaković te dodao da nema nikakvog sukoba i nesuglasica između članova “Četvorke” kako to režimski mediji nastoje predstaviti.

- Građani KS mogu biti sretni da postoje političke stranke koje su u ovom trenutku stavili njihove interese ispred naših političkih, pa čak i razlika. Biće nam zadovoljstvo da nastavimo rad sa ljudima sa kojima evo već duže od dvije godine kreiramo jedan novi ambijent i budite ubijeđeni, a zapravo ovo vam danas već potvrđuje, da uopšte pitanje pobjednika izbora u KS nije upitno, da će ova naša koalicija biti apsolutni pobjednik kad je riječ i o načelničkim pozicijima, a pogotovo kad je riječ o sastavima vijeća u kojima ćemo imati apsolutne većine, nagalsio je lider NiP-a i poručio da će konačno zaustavit brutalnu izbornu krađu na način da neće više dozvoliti da u opštinskim izbornim komisijama sjede stranački ljudi, već struka, pravnici koji će obezbijediti regularne izbore za 2022. godinu, prenosi Pressmedia.

Ne propustite