OGLASILA SE MLADA IZ BEJRUTA, USLIKANA PRIJE EKSPLOZIJE: Vjenčanje iz snova pretvoreno u noćnu moru, “TRESLA SAM SE”

Kiosk
OGLASILA SE MLADA IZ BEJRUTA, USLIKANA PRIJE EKSPLOZIJE: Vjenčanje iz snova pretvoreno u noćnu moru, “TRESLA SAM SE”
.

Dvije sedmice sam se pripremala za svoj veliki dan. Bila sam jako sretna, kao i sve djevojke. Sve dok se nije dogodila eksplozija koju ne mogu objasniti. Tužna sam, jako sam tužna, rekla je mladenka

pxl-reu-050820-29738281

foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSEL

Jedna libanonska djevojka pozirala je za video snimku vjenčanja u vjenčanici, no dogodilo se nešto što nikada neće zaboraviti. Israa Seblani je pokazivala vjenčanicu u otmjenom djelu Bejruta u utorak kada je stravična eksplozija zatresla luku libanonske prijestolnice, srušila zgrade i prekrila taj dio grada dimom i prašinom.

Video njenog snimatelja Mahmouda Nakiba prikazuje trenutak kada je detonacija pogodila ovaj dio Bejruta i kada je trenutak radosti i smijeha pretvoren u horor.

pxl-reu-050820-29738161

foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kamera je bila usmjerena u stopala djevojke kada se dogodio prvi val detonacije...

Na snimci se vidi kako svi, uključujući i mladenku bježe u obližnje zgrade.

- Dvije sedmice sam se pripremala za svoj veliki dan. Bila sam jako sretna, kao i sve djevojke. Udajem se, moji roditelji su sretni, gledaju me u bijeloj haljini, izgledam kao princeza i sve je kako sam željela. Sve, dok se nije dogodila eksplozija koju ne mogu objasniti. Tužna sam, jako sam tužna, bila sam užasnuta i bojala sam se da ću umrijeti - rekla je Seblani, javlja agencija Reuters.

Izvor: 24 sata.hr

Ne propustite