BABA VANGA JE ZNALA KAD ĆE UMRIJETI: Pred samu smrt otkrila ko će je naslijediti, RODIT ĆU SE U NOVOM OBLIKU

Kiosk
BABA VANGA JE ZNALA KAD ĆE UMRIJETI: Pred samu smrt otkrila ko će je naslijediti, RODIT ĆU SE U NOVOM OBLIKU
.

Rekla je ko će je naslijediti i savjetovala je ljude da se ne boje smrti, jer to ne znači da ćemo nestati onaj momenat kada umremo

Vanga nije, kao većina ljudi, smatrala da je smrt odlazak zauvijjek: “Nemojte se bojati”, savjetovala je svojim gostima.

Htjela je sve uputiti na ono u šta je ona vjerovala i što je jedino za nju i bilo moguće. Smrt je samo prelaz iz ove u drugu dimenziju. Nikad u sobi nije bila sama.

"Duhovi su transparentni i bezbojni, poput vode u čaši. Ali oni sijaju, emituju svjetlo. Ponašaju se kao i mi, ljudi. Sjede, hodaju, smeju se, plaču... Ja zaspim, oni me probude i kažu: "Ustani!" I zato svima kažem: Nema straha, svijet neće umrijeti!"

Kao da gleda film, bugarska gatara prepričavala je hiljadama godina staru istoriju, a bila je i glasnik daleke budućnosti. Svi su želeli da znaju kako je ona vidi.

"Sjećate li se detalja nakon transa?"

"Ne, ne sjećam se gotovo ničega. Nakon transa vrlo sam iscrpljena i umorna gotovo cijeli dan."

"Lažu li vam ljudi?"

"To je veoma rijetko. Većina se ne usuđuje da me laže."

"Da li uzimate lijekove?"

"Ne, prije mnogo godina doktor mi je zbog pritiska preporučio tablete. Međutim, prestala sam da ih uzimam jer sam loše reagovala na njih, usta su mi se počela jako sušiti, nisam mogla normalno micati jezik, bila sam pospana, a kad bih popila vodu, nije mi imala ukus vode."

"Kako se opuštate?"

"U tišini. Zatvorim se u sobu i ne želim nikoga da vidim. Ležim na leđima u tišini. To je jedini način da se zaista opustim."

I danas postoje žestoke rasprave o tome da li su slike i predviđanja koje je videla zaista njeni ili je reč o nečemu drugom, mističnom i zagonetnom. Tolika je bila snaga, širina, dubina i preciznost njenih vizija.

Neki eksperti još i danas rade na dešifrovanju njenih reči. Mnogo je toga ostalo nedorečeno, neobjašnjeno, zagonetno – kao poruka pod ključem. Dešifrirat će se vjerovatno, veruju mnogi, u godinama koje dolaze.

Vangelia je, kako je napisano u nekim ruskim novinama, bila ‘’fantastična realnost i istovremeno najzagonetnija istina’’.

Posjetioci su joj svakodnevno iznosili svoje tragedije, bolesti, boli, kao i vjeru u neograničene moći i nadu u duhovno i telesno ozdravljenje. Posetili su je najveći svjetski moćnici, ali i siromašni iz njenog sela. Pripisuju joj da je predvidjela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lejdi Di, Džeki Kenedi, kao i najveće svetske tragedije.

Vidjela je i svoju smrt. "Stanje joj se jako pogoršalo," konstatovali su u ponoć 10. avgusta 1996. godine.

Doktori okupljeni u Vanginoj kući zabrinuto su se pogledali. Niko više nije osećao ni tračak nade da će se oporaviti. I ona je znala – svoju smrt vidjela je godinama ranije.

Iako je godinama uspešno pomagala ljudima alternativnim metodama, sebi travama nije htela da pomogne. Ni mnogo prije, kad je tek saznala da ima opaku bolest, nije pristajala na doktorsku pomoć. Na moderne lijekove, preglede... ni na šta. Te odluke držala se do samoga kraja. U zadnjim mjesecima pristala je ipak da ode u bolnicu u Sofiji.

Najveći stručnjaci okupili su se i zaključili da joj je potrebna operacija. Bugarska proročica kategorički je to odbila.

"Živjeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svijetu," uvijek je isticala. Znala je da je to bila njena posljednja noć.

Vangina daljnja rođaka, koja je do poslednjeg trenutka bila kraj njenog uzglavlja, posvedočila je da je proročica u tom trenutku zatražila čašu vode, koru hleba i da je - temeljno okupaju! Tek tad je prozborila:

"E, sad je sve u redu!"

Oko devet sati, pričala je mlada rođaka, Vanga je rekla, ponajviše zato da bi umirila rođake, da su po nju “došli duhovi“. Kazaljke samo što nisu pokazale 10 sati, Vanga je zaista klonula. Stručnjaci su odmah poželeli da prouče njen mozak, ali sestra je to zabranila.

Kratko prije svoje smrti Vanga je odredila naslednicu - desetogodišnju djevojčicu iz Francuske koja će biti potpuno neobična. Međutim, početkom 2011. u ruskim novinama je objavljena bombastična vest:

“Vanga se vraća!”

Jedna vidovita djevojčica, ona koja bi mogla biti Vangina nasljednica, živi u nekom francuskom gradiću. Čudo od djeteta, sedmogodišnja nasljednica. Prije dvije godine roditelji nisu mogli poverovati da djevojčica može predviđati budućnost. Ali svakog su se puta njena proročanstva ostvarivala. Porodica je skrivala ovu činjenicu iz straha da ne bi bila smatrana čudovištem i da bi se izbeglo da ovaj talenat bude zloupotrebljen. Roditeljima je objašnjavala da je noću posjećuju sjene umrlih koje joj govore o tome što će se dogoditi. Iako nije ništa čula o fenomenu Vanga, djevojčica je opisala bugarsku gataru koja je zapravo bila jedan od njenih noćnih “gostiju”.

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite