Najveći broj dnevno zaraženih u Francuskoj od kraja maja

Aktuelno
Najveći broj dnevno zaraženih u Francuskoj od kraja maja
,

U Francuskoj je danas potvrđen najveći broj novozaraženih u posljednja dva mjeseca, njih 1.695, što je ujedno i sedmi dan za redom u kojemu je broj zaraženih bio veći od 1.300, a takav niz nije zabilježen od kraja aprila, kada je zemlja bila u karanteni.

U augustu je prosječno u Francuskoj 1.222 zaraženih, što je gotovo trostruko više od 435 u julu, ali dvostruko manje od 2.585 u aprilu, kada je pandemija bila u naletu, piše Hina.

Najveća francuska ljetovališta nametnula su obvezno nošenje maski na otvorenom, dok je u nekim mjestima ograničen pristup plažama.

Očekuje se da će uskoro pariške vlasti nametnuti obvezno nošenje maski na obali Seine i oko Kanala Saint-Martin, kao i u drugim, za turiste, popularnim mjestima.

Ipak, broj pacijenata hospitaliziranih na intenzivnoj njezi smanjio se za četiri, na 384.

Broj hospitaliziranih također je pao za 14 te je ukupno u Francuskoj hospitalizirano 5.148 osoba.

Na vrhuncu pandemije, 8. aprila, na odjelima intenzivne njege bilo je hospitalizirano 7.148 osoba, dok je na liječenju u bolnici najviše ljudi bilo 14. aprila, njih 32.292.

Potvrđena je smrt devet osoba u srijedu te je ukupno u Francuskoj umrlo 30.305 osoba, pri čemu je Francuska sedma na svijetu po broju umrlih.

Ukupno je, od izbijanja pandemije, potvrđeno 194.029 slučajeva zaraze koronavirusom u Francuskoj.

Ne propustite