POTRESNO, GUVERNER BEJRUTA PLAKAO PRED KAMERAMA: "Prvo je izbio požar, vatrogasci koji su ga gasili NESTALI.." (VIDEO)

Aktuelno
POTRESNO, GUVERNER BEJRUTA PLAKAO PRED KAMERAMA: "Prvo je izbio požar, vatrogasci koji su ga gasili NESTALI.." (VIDEO)
.

Libanski Bejrut pogodilo je nekoliko strašnih eksplozija, a prema informacijama lokalnog Crvenog krsta poginulo je najmanje 70 ljudi.

Bolnice su prepune, sve službe su uposlene i na terenu, a čitava situacija potpuno je slomila guvernera Bejruta Marvana Abuda, koji je pred novinarima zaplakao.

Dok su se oko njega vidjeli dim i ruševine, Abud je katastrofu uporedio sa nuklearnim napadima na Hirošimu i Nagasaki tokom Drugog svjetskog rata.

Iako se sumnja da je eksplozija nastala u skladištu eksplozivnih materijala u luci, tačan uzrok se još ne zna. Abud je potvrdio da je izbio požar i da su vatrogasci koji su došli da ga gase potom nestali.

2293735-tw-abud-ls

"Tražimo ih, u ovom trenutku njih 10 je nestalo. Liči na sve ono što se dogodilo u Japanu, Hirošimi i Nagasakiju. Na to me podsjeća. Tokom cijelog svog života nisam vidio ovakvo uništenje. Ovo je nacionalna katastrofa", rekao je kroz suze.

Podsjetimo, prvo se začuo manji udar, poslije pet minuta su se pojavili crni i bijeli dim. Nakon toga odjeknula je snažna eksplozija i počeo je da kulja crveni dim. Čak i kilometrima daleko, polupani su izlozi na prodavnicama u mnogim gradskim kvartovima. 

 

Ne propustite