ZABIJELILO SE SVE, PADAO GRAD VELIČINE LJEŠNIKA, UNIŠTAVAO SVE REDOM: Tek slijedi NAJGORE, izdato upozorenje

Region
ZABIJELILO SE SVE, PADAO GRAD VELIČINE LJEŠNIKA, UNIŠTAVAO SVE REDOM: Tek slijedi NAJGORE, izdato upozorenje
.

Kako javljaju mještani na društvenim mrežama, padao je grad veličine lješnika. U Bačkom Monoštoru jak vjetar je kidao grane

Snažno nevrijeme već je zahvatio okolinu Sombora i Odžaka, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za zapadnobački okrug.

"Na teritoriji opštine Sombor (Bački Monoštor, Bezdan, Kolut, Bački Breg, Gakovo, Riđica...) jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vjetrom i gradom, koji će se u narednom satu premještati ka Mađarskoj".

Ulice Bačkog Monoštora su već bijele od grada, a on je tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Kako javljaju mještani na društvenim mrežama, padao je grad veličine lješnika. U Bačkom Monoštoru jak vjetar je kidao grane.

Međutim, poslije meteorološkog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da nam večeras i sutra prijeti nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom, usledilo je još jedno opasnije - hidrološko.

117304064-2716867175210954-261837489030702673-n

foto: Facebook

Naime, usljed obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje rijeka.

"Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja", navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

Podsjetimo, i dalje je u Srbiji na snazi žuti i narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom. Dakle, prognozirane su vremenske pojave koje mogu biti opasne po ljude i životinje.

"Danas poslije podne, uveče i noću na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda, grada, olujnog vjetra i obilnih pljuskova, koje će se sutra intenzivirati na širem području, naročito u centralnoj i južnoj Srbiji" navedeno je u meteorološkom upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Ne propustite