POSLJEDNJI ZBOGOM PREMINULOM PJEVAČU: Cijela estrada u suzama, NJEGOVO SRCE NIJE IZDRŽALO, a ove pjesme ćemo zauvijek pamtiti

Show
POSLJEDNJI ZBOGOM PREMINULOM PJEVAČU: Cijela estrada u suzama, NJEGOVO SRCE NIJE IZDRŽALO, a ove pjesme ćemo zauvijek pamtiti
.

Hrvatski muzičar i frontmen “Novih fosila” Rajko Dujmić preminuo je danas u bolnici u Rijeci od posljedica teških povreda koje je zadobio u saobraćjnoj nesreći prošle srijede.

Ovog muzičara cijeli Balkan pamtiće kao autora nekih od najlepših pjesama hrvatske pop scene. Grupa “Novi fosili” tokom višedecenijeske karijere iznjedrila je hitove kao što su “Za dobra stara vremena”, “Milena”, “Sanjaj me”, “Šuti, moj dječače plavi”, “E, moj Saša”.

Grupa “Novi fosili” 1987. godine predstavljala je Jugoslaviju na “Pjesmi Evrovizije” sa pesmom “Ja sam za ples” i došli su do četvrtog mjesta.

Rajko Dujmić ostvario je uspjeh i sa grupom “Srebrna krila” koja je naredne godine osvojila šesto mjesto na “Evroviziji” sa numerom “Mangup”, čiji je autor takođe Dujmić. Ovaj muzičar napravio je i pjesmu “Rock me” sa kojom je zadarska grupa “Riva” 1989. godine pobedila na “Evroviziji”.

Muzičku karijeru započeo je kao klavijaturista u različitim rok grupama, međutim najveći dio svoje karijere Rajko Dujmić je proveo u grupi “Novi fosili”. Osim klavijaturiste, Dujmić je u ovoj grupi imao i ulogu kompozitora. Nakon Rajkovog dolaska u grupu, sve pesme koje su “Novi fosili” izveli, komponovao je upravo on.

Nakon raspada grupe “Novi fosili”, Rajko je, 1993. godine, objavio samostalni album pod nazivom „Nizvodno od raja“. Od 2005. godine ponovo je nastupao sa grupom “Novi fosili”.

Dujmić je dobitnik Porina za životno djelo.

Ne propustite