Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim dijelovima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 18 stupnjeva, Ivan Sedlo 27, Sokolac 28, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno i Sanski Most 30, Tuzla 31, Bugojno 32, Sarajevo i Zvornik 33, Neum, Široki Brijeg, Trebinje i Zenica 34, Grude i Jajce 35, Mostar 37 stupnjeva.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Lokalno je moguća i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 31 stupanj.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stupnjeva, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Ne propustite