Novalić se oprostio od Bukvarevića na komemoraciji u Tuzli

Aktuelno
Novalić se oprostio od Bukvarevića na komemoraciji u Tuzli
.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić govorio je na komemoraciji federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću, održanoj u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Bukvarević je preminuo 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a Novalić je još jedanput uputio oproštajne riječi kolegi i prijatelju. 

- Rahmetli Salko Bukvarević bio istinski sin Bosne i Hercegovine. Jedan od onih tihih, ali izuzetno vrijednih sinova naše države. Skromnost i nenametljivost bile su, između ostalog, odraz njegovog dobrog vaspitanja. Bosna i Hercegovina bila mu je vrijedna, kao i njegova poštena rudarska porodica, koja ga je odgojila u duhu pravih ljudskih vrijednosti - rekao je Novalić. 

Naglasio je da "oni koji su u najtežim vremenima za odbranu naše države bili rame uz rame sa Salkom svjedoče o njegovoj hrabrosti. Svoj patriotizam osim na ratištu, Salko je dokazivao u svemu što je radio do kraja svog života".

- U godinama koje je proveo na čelu boračkog ministarstva uradio je mnogo toga za dobrobit ove populacije, a samo on i oni koji su istinski pratili njegov rad znaju koliko je to bilo teško postići. I naravno znaju to borci i njihove porodice. Trudio se da svi u vlasti razumiju kako su upravo borci najzaslužniji što imamo državu Bosnu i Hercegovinu. Poseban osjećaj imao je za članove porodica šehida i poginulih boraca - kazao je federalni premijer. 

Ne propustite