Ventura Travel Agency - Putovanje u Istanbul - AVIONOM!

Aktuelno
Ventura Travel Agency - Putovanje u Istanbul - AVIONOM!
-

TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA: 18.08.2020.g.

3
1.dan Sarajevo - Istanbul
Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min. prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u jutarnjim satima cca 09:10h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul - cca 12:00h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe. Kraći odmor. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema kvartu Sultanahmet (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija (bez ulaznica). Slobodno vrijeme za individualnu šetnju i povratak prema hotelu. Noćenje.

2
2.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje. 

6
3.dan Cjelodnevni izlet
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453, koji prikazuje osvajanja Istanbula, gdje imate osjećaj da i Vi skupa sa Sultanom idete u osvajanje. Nakon čega prelazimo na azijsku stranu. Posjećujemo novu i najveću džamiju u Turskoj – Čamlidža. U blizini džamije nalazi se i vidikovac Čamlidža, sa kojeg se pruža fascinantna slika grada na dva kontinenta. Slobodno vrijeme za čaj I kahvu. U nastavku slijedi posjeta Muzeju Miniaturk koji sadrži preko 100 minijaturnih građevina koje su Osmanlije gradile u Turskoj, I izvan Turske. Zatim slijedi posjeta kvartu Ejup, odnosno džamiji Ejubija. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Dan završavamo posjetom tržnom centru Forum Istanbul. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8
4.dan Prinčevska ostrva - Bursa
Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su od Istanbula udaljena cca 1h i 15min vožnje brodicom na redovnoj liniji. Po dolasku slobodno vrijeme za šetnju, kupanje ili vožnju biciklima. Povratak u Istanbul. Odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu. Prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva koja je udaljena od Istanbula cca 150km. Vožnja autobusom i trajektom. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža fascinantna slika grada. Odlazak do džamije Ulu. Slobodno vrijeme. Povratak prema Istanbulu cca 16:30h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

1
5.dan Istanbul - Topkapi - Sarajevo
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Dvorcu Topkapi u kojem je živjelo 25 Sultana Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu gdje se nalazi Divan, arhiv, kuhinja, soba blaga, soba gdje se nalazi otisak stopala Poslanika Muhammeda, I dr. vrijedne stvari iz tog perioda. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Mogućnost za fakultativnu posjetu Cisternoj Šerefije koja je napravljena za vrijeme vladavine Cara Teodozija u 5.st. Slobodno vrijeme za fotografisanje. Transfer prema aerodromu cca 15:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 19:10h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo u 20:05h. Kraj programa.

4

5 dana/ četiri noćenja sa doručkom i avio prevozom platite samo 345 KM po osobi!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite