Održana sjednica Općinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika FK Sarajevo

Sport
Održana sjednica Općinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika FK Sarajevo
,

FK Sarajevo sa žaljenjem obavještava svoje navijače i javnost da, usprkos jasnom obećanju, na današnjoj sjednici OV Centar uopšte nije diskutovano o korištenju Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase". 

Naime, načelnik Općine Centar je na press konferenciji održanoj 23. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase kao i u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Kluba obećao da će na današnjoj sjednici OV-a biti razmatrani prijedlozi Memoranduma o razumijevanju dostavljenog od strane Kluba, koji predstavljaju uvod u rješavanje pitanja upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

FK Sarajevo je u skladu sa dogovorom na protokol predao i molbu da se predstavnik Kluba obrati u vezi eventualnog glasanja i da dodatno obrazloži problematiku sa kojom se klub suočava, ali na tu molbu nije nikada odgovoreno, niti je tema uključena u dnevni red OV Centar.

Naglašavamo da je FK Sarajevo u potpunosti spreman preuzeti upravljanje Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase" kako bi kroz investicijski ciklus uspjeli da stadion ispuni uslove kategorije 4 kao jedini stadion takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva sve nadležne da se uključe u rješavanje pitanja korištenja, upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" koji je jedini pravi dom FK Sarajevo. 

(Sport.ba)

Ne propustite