AKO SU VAM STOPALA GRUBA I PETE ZADEBLJALE OVO ĆE VAS SPASITI: Dovoljna su samo 2 sastojka, GENIJALAN TRIK

Praktična žena
AKO SU VAM STOPALA GRUBA I PETE ZADEBLJALE OVO ĆE VAS SPASITI: Dovoljna su samo 2 sastojka, GENIJALAN TRIK
.

Ljeto je pred vratima, premda vremenske prilike nisu takve.. To znači i da ćemo iz patika i baletanki konačno uskočiti u lagane papuče i sandale, a to sa sobom povlači i činjenicu da pete i stopala neizostavno moraju da nam budu dotjerane i njegovane...

Evo kako da napravite kućni pedikir

Ako smo ih preko zime zanemarile, gotovo sigurno je koža stopala postala gruba i tvrda, a sasvim je moguće i da na petama imate zadebljanja. Zato je pedikir obavezna stavka kada je reč o pripremama za ljeto, a najjednostavniji i najjeftiniji način je da to uradite u udobnosti svog doma uz pomoć nekoliko običnih sastojaka koje vrlo vjerovatno već imate.

Ovaj domaći recept je prost i efikasan, a već dugo kruži Internetom i žene širom svijeta ga rado praktikuju i preporučuju. Izdvojite 20-1k minuta z sebe i relaksirajte se uz toplu kupku stopala poslije koje ćete vaša koža biti meka kao svila, ali ćete se i relaksirati i osvježiti.

c0vk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwkrnn01eqv8vy2yyndm5yzyznzyzzdmzm2yxzde2n2jhzjvhyju0mtcuanblz5gtas0cngcbaae

foto:Profimedia

Potrebni sastojci:

- 2-4 šoljice mlijeka

- šaka sode bikarbone

- veliki lavor

- peškir

- bogata krema

Priprema:

- Zagrijte mlijeko, ali samo dok ne bude toplo. Ne sme biti prevruće. Koristite dvije do četiri šoljice, u zavisnosti od veličine lavora.

- Sipajte mlijeko u lavor, pa potopite noge na pet minuta.

- Potom uzmite soda bikarbobu i lagano pospite po stopalima, pa dobro utrljajte sodu po čitavoj površini stopala, a najviše tamo gde je koža najgrublja - tačnije na petama i ispod prstiju.

- Ne zaboravite ni gornji dio stopala, i njega je neophodno tretirani kupkom. Ako nema dovoljno tečnosti u lavoru, onda ga masirajte nekoliko minuta mlijekom.

- Kada ste stopala dobro istrljali sodom bikarbonom, ostavite ih još nekoliko minuta potopljene u mlijeku.

- Potom isperite i bogato namažite masnom kremom. Trebalo biste da odmah primijetite razliku - stopala su blistavija i mekša.

Izvor: stil.kurir.rs

Ne propustite