GRANICE OTVORENE DANAS, STIGLA VAŽNA OBAVIJEST: Svi koji žele ući u državu OVO MORAJU ZNATI

Vijesti
GRANICE OTVORENE DANAS, STIGLA VAŽNA OBAVIJEST: Svi koji žele ući u državu OVO MORAJU ZNATI
.

Nakon četiri mjeseca, granice BiH su otvorene za građane Evropske unije i šengen zone.

Ali, svi koji žele ući u našu državu moraju imati negativan test na COVID-19. 

''Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je u utorak predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sjednice. 

Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i epidemioloških i zdravstvenih naredbe nadležnih organa BiH. 

Najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH propisuje se da se od četvrtka, 16. jula, omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Evropske unije i zemalja članica Šengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja Evropske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Evropske unije i šengenskog područja, saopćila je i Granična policija BiH.

"Ulazak se omogućava pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH", saopćeno je iz Granične policije BiH.

Bosna i Hercegovina je od 1. juna otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi.

Ne propustite