ZADNJICA ĆE VAM BITI ČVRSTA, BEZ STRIJA I CELULITA: Trebate uraditi samo jednu stvar, JEDNOSTAVNO JE, ŽENE OBOŽAVAJU!

Objavljeno:16.07.2020 - 10:17
A A A Times Arial

Omiljene vježbe za zadnjicu poput podizanja nogu, iskorak i sl, uglavnom treniraju Gluteus maximus, odnosno veliki mišić. A šta je sa ostalim mišićima?

Da bi zaista imali tu oblu pozadinu koju želite, morate se fokusirati i na Gluteus medius i minimus, koji se nalaze iznad i unutar velikog mišića zadnjice, a njih zapravo često zanemarujemo, piše "Objektiv".

Eksperti će vam reći da pored lijepog izgleda pozadine, bitno je da se fokusiramo na njih i vježbama smanjimo mogući bol u leđima i kukovima.

Clamshell, tj. školjka, vežba je na koju se često zaboravi, a izrazito je dobra da se aktiviraju svi mišinji zadnjice.

Izvodi se lako: legnete na bok, idealno bi bilo da ispod imate prostirku za jogu ili za vježbanje, noge lagano savijte u kolenima i spojte stopala. Da bi vam bilo udobnije, možete ruku staviti pod glavu, dok drugu držite slobodno opruženo na gornjem dijelu tijela.

Pokreti: podigni koljeno koliko god možeš kako bi ti noge napravile oblik dijamanta. Ostanite malo u tom položaju pa opet vrati koljeno u početni. Spuštanje treba da traje tri puta duže od podizanja. Ponovite pokrete najmanje 20 puta pa onda promijenite stranu. A za bolje rezultate, odnosno, veći otpor, možete koristiti i traku za vježbanje.

Bitno je da zapamtite da ne postoje instant rezultati. Ukoliko želite promenu na svom tijelu, ovu vježbu bi trebalo da izvodite bar tri puta nedeljno.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!