SLOBODNA BOSNA OTKRIVA

Kako se saznaje: Čović sam protiv usvajanja budžeta, smišlja nove razloge za protivljenje!

Objavljeno:14.07.2020 - 23:14
A A A Times Arial

Na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovo će se glasati o prijedlogu budžeta institucija Bosne i Hercegovine a usvajanje budžeta jedan je od glavnih preduvjeta za održavanje lokalnih izbora do kraja ove godine, prenosi Slobodna Bosna.

Posljednje glasanje u Parlamentu BiH prošlo je u znaku protivljenja HDZ-a i SNSD-a usvajanju budžeta, evidentno zbog  gubitka direktnog utjecaja na Centralnu izbornu komisiju od strane ovih političkih opcija.

Istina, za budžet iz nejasnih razloga nisu glasali ni predsjednici SDP-a i Naše stranke. Međutim, uoči sutrašnjeg glasanja, situacija je bitno drugačija.

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, koji dolazi iz SNSD-a, danas je najavio podršku prijedlogu budžeta koji će se naći sutra pred zastupncima.

"Očekujem, to je moja procjena, da nakon ovih imenovanja zastupnici SNSD-a, uz uvažavanje nekih njihovih sugestija, sutra u Parlamentu BiH glasaju za usvajanje Budžeta za 2020. godinu", kazao je Tegeltija nakon današnje sjednice Vijeća ministara BiH.

Ovakva Tegeltijina najava otkriva da je HDZ ostao potpuno usmamljen u blokadama, odnosno u namjeri da po svaku cijeni sprječi održavanje lokaalnihizbora do kraja godine.

Kako saznaje naš portal, vođstvo HDZ u ovim trenucima razmatra novi mehanizam blokade uoči sutrašnje sjednice na kojoj će biti sami protiv budžeta. Pred HDZ-om stoji težak zadatak jer moraju pronaći kakvo-takvo  opravdanje ili smisliti bilo kakvu smicalicu koja bi bila izgovor za novo protivljenje usvajanju budžeta. 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!