Rafting avantura na Tari, džip safari i planinarenje kroz NP Sutjeska - drugom najvećem kanjonu na svijetu!

Aktuelno
Rafting avantura na Tari, džip safari i planinarenje kroz NP Sutjeska - drugom najvećem kanjonu na svijetu!
-

Program:

1.DAN: Dolazite u kamp Highlander do 18h (neobavezujuća satnica), a nakon što se smjestite u rezervisani planinski bungalov ukoliko želite možete poručiti večeru. Potom slijedi druženje kraj logorske vatre uz muziku. Koordinate kampa su: N: 43.362051 ; E: 18.807748.

2

2. DAN: Doručak za sve koji to žele je u ranim jutarnjim časovima (oko 08h), a potom pripreme za polazak na džip safari i hajking avanturu. Našim terenskim vozilima krećemo u 9h u pravcu Nacionalnog parka „Sutjeska”. Nakon sat vremena vožnje dolazimo do prašume Perućica, najočuvanijeg prašumskog rezervata u Evropi gdje ćemo vidjeti i vodopad Skakavac koji je visok 73m. Zatim slijedi posjeta vidikovcu na Prijevoru, platou ispod Maglića, najveće planine u BiH, odakle put nastavljamo prema Trnovačkom jezeru (1,30h hoda). Na jezeru pravimo pauzu za kupanje i odmor. Povratak u kamp Highlander je predviđen za 17h gdje je organizovan tradicionalni ručak. Ukoliko ste zainteresovani možete poručiti ručak prije odlaska na džip safari u NP Sutjeska. Nakon ukusnog tradicionalnog ručka gosti mogu uživati u šetnji pored rijeke, društvenim igrama ili u nekoj sportskoj aktivnosti u kampu (odbojka, mali fudbal..). Večera za sve zainteresovane je oko 20h, a potom druženje uz logorsku vatru i muziku.

3

3. DAN: Nakon što gosti kampa završe doručak (oko 8h) slijedi preuzimanje opreme za rafting (sigurnosni prsluk, kaciga, neoprensko odijelo i obuća, veslo). Već oko 10h krećemo našim terenskim vozilima do Brštanovice koja je polazna tačka za rafting. Vodiči prave raspored sjedenja na čamcu i drže kratak kurs/brif o pravilnom sjedenju, ponašanju u čamcu i tehnikama veslanja divljom i brzom rijekom. Nakon toga slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za fotografisanje, plivanje i osvježenje. Nakon Tare slijedi još 5km raftinga rijekom Drinom (kod Šćepan polja, rijeke Tara i Piva se sastaju i nastavljaju kao Drina) sve do kampa Highlander gde je oko 15h organizovan ručak. Ukoliko želite ručak potrebno je da ga poručite prije odlaska na rafting. Nakon ukusnog tradicionalnog ručka uz sumiranje utisaka i planove za nove avanture aranžman se završava. Prema želji i u dogovoru sa gostima moguće je produži boravak i iskusiti neku novu avanturu – pecanje, jahanje konja, brdski biciklizam, izlete do Sarajeva, Višegrada, Trebinja ili Dolinu heroja.

5

Kamp predstavlja pravu oazu mira u netaknutoj prirodi, a ujedno i odličnu destinaciju za avanturu, koja pruža potpuno stapanje sa prirodom i uživanje u svim njenim čarima. Vrijeme je da odmor provedete u harmoniji sa prirodom, da u svoju sumornu svakodnevnicu uvrstite par nezaboravnih dana u prelijepom prirodnom okruženju, a gradsku vrelinu zamenite svježim vazduhom i jutarnjom rosom. Vrijeme je da uživate u miru i tišini. Ostanete bez daha od ogromne količine adrenalina i iskusite bar na kratko život jednog Gorštaka. U sumrak dana zaboravite na brige, isključite internet i uživajte pod zvjezdanim nebom, uz žubor Drine i logorsku vatru Kampa Highlander.... šta god da pomislite, znajte da “čuda, zapravo, ne krše zakone prirode “ i uživajte.

6

Napomena: U slučaju velikog broja gostiju menadžmet Highlander kampa zadržava pravo da organizuje rafting u dvije grupe – prije podne i poslije podne

8

Dva noćenja u drvenim bungalovima, rafting na Tari, džip safari i planinarenje kroz NP Sutjeska sa uključenom opremom za samo 159 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite