VELIKI ADUT BLAZERSA Nurkić spreman za veliki povratak: Odlično se kreće, šutira, čita igru...

Aktuelno
VELIKI ADUT BLAZERSA Nurkić spreman za veliki povratak: Odlično se kreće, šutira, čita igru...
,

Završnica NBA sezone biće odigrnaa na Floridi, a na njoj će učestvovati i Portland za kojeg nastupa naš Jusuf Nurkić. Od bh. centra se puno očekuje, pogotovo kada se zna da je dosadašnji dio sezone propustio zbog teške povrede.

Upravo je povratak odličnog bh. centra razlog za optimizam Blazersa koji će pokušati izboriti plasman u play-off.

- Ambicije Blazersa su narasle povratkom Nurkića i Zach Collinsa – piše američki portal ESPN, prenoseći izjavu trenera Terry Stottsa da "Nurkić na treningu izgleda baš onako kako ga je i zapamtio".

Podsjećamo, centat bh. reprezentacije je pauzirao još od marta 2019. kada je zadobio prijelom noge. Srećom, oporavak je bio uspješan i 25-godišnji Živiničanin već mjesecima trenira i spreman je za povratak.

Ipak, njegov planirani debi u ovoj sezoni odgodila je pandemija koronavirusa zbog koje je sredinom marta prekinut šampionat najjače svjetske košarkaške lige.

S omjerom od 29 pobjeda i 37 poraza, Blazersi trenutno u Zapadnoj konferenciji zaostaju za osmoplasiranih Memfis grizlisima (32-33). Ipak, glavna zvijezda Portlanda Damien Lillard smatra da nakon oporavka centara Nurkića i Collinsa i njegov tim ima šansu da se domogne plasmana među osam na Zapadu.

-Oni izgledaju sjajno. Igraju čvrsto u reketu, dobro se osjećaju – rekao je All-star plejmejker.

Njegov saigrač u bekovskoj postavi CJ McCollum, istakao je da Nurkić odlično izgleda na terenu. 

- Nurk se odlično kreće oko obruča, šutira, čita igru, dijeli dobre pasove... – rekao je sjajni strijelac.

(Sport.ba)

Ne propustite