ZA 9 MJESECI SMRŠALA 33 KILOGRAMA, OČISTILA LICE POTPUNO: Evo kako, saznajte TRIK koji joj je pomogao

Praktična žena
ZA 9 MJESECI SMRŠALA 33 KILOGRAMA, OČISTILA LICE POTPUNO: Evo kako, saznajte TRIK koji joj je pomogao
.

Kada je vidjela da ima 107 kilograma, ova mama je riješila da hitno nešto uradi i evo kako je uspjela da se potpuno transformiše.

Melisa Timer (31) iz Sidneja kaže da je vrlo rijetko kuhala. Uglavnom je naručivala hranu, jela grickalice, slatkiše i sokove a kaže da i kada bi kuhala, to je uglavnom bilo nešto masno i kalorično.

Takva ishrana ostavila je posljedice pa se uskoro suočila sa brojkom na vagi od 107 kilograma.

- Željela sam da smršam i vratim se u formu, a tada sam još dojila kćerku - kaže ona, pa je zato riješila da svoj plan ishrane prilagodi tim okolnostima.

KAKO JE SMRŠALA?

- Riješila sam da sat vremena dnevno vježbam. Radila sam jednostavne vježbe poput čučnjeva i sklekova, kao i kardio trening baziran na trčanju i skakanju. Što se ishrane tiče, tu sam imala detaljan plan - kaže ona, dodajući da joj je u svemu najviše pomoglo detaljno planiranje nabavke.

- Prije nego što odete u radnju, sastavite detaljan spisak kako ne biste padali u iskušenja. Ja sam se orijentisala na povrće i voće. Moja jela uglavnom su bazirana na meksičkoj kuhinji jer je zdrava, laka za spremanje, hranljiva a jeftina - kaže ona, savjetujući svima da jedu što raznovrsnije kako bi znali šta im odgovara.

Kako dalje objašnjava, nastojala je da jede manje mesa i više povrća. Kada bi pravila lazanje, umjesto mlevenog mesa stavljala je tikvide i patlidžan.

Tom metodom je, kaže, za 9 mjeseci smršala 33 kilograma, a usput joj se i lice potpuno očistilo od akni i bubuljica, pa kaže da joj je kuhanje spasilo i liniju i lice.

Izvor: Zena.blic.rs

Ne propustite