NAROD NAPUŠTA DRŽAVU NASTALA OPŠTA PANIKA: Evo šta se dešava, stigle najnovije informacije

Svijet
NAROD NAPUŠTA DRŽAVU NASTALA OPŠTA PANIKA: Evo šta se dešava, stigle najnovije informacije
.

U agenciji Nikana u Grčkoj, Tanjugu je rečeno da ukupno 132 srpskih turista treba da se vrati sa Evije tokom dana.

Grupa turista koja je ljetovala na grčkom ostrvu Evija vraća se danas u Srbiju, jer je ustanovljeno da je nekoliko putnika zaraženo kovidom 19, dok ostali kod kojih je ponovljeni test pokazao da su negativni nisu željeli da budu u karantinu 14 dana, kako su im tamošnje vlasti naložile, rekao je Tanjugu direktor Jute Aleksandar Seničić.

U agenciji Nikana u Grčkoj rečeno je Tanjugu da ukupno tokom dana treba da se vrati sa Evije 132 srpskih turista.

Seničić je rekao da su Grci insistirali da se nakon što se ispostavilo da u grupi ima zaraženih, test ponovi i da mimo onih koji su već bili pozitivni, nije bilo novih zaraženih.

Kaže da je potom otklonjen nesporazum, jer su tamošnje vlasti tražile i da negativni ostanu u karantinu preventivno, što su srpski turisti odbili.

- Tu je došlo do problema, a onda je krizni štab ostrva naložio da naši putnici moraju da napuste ostrvo, ako ne žele u karantin - navodi Seničić.

Predviđeno je bilo da jedna grupa, u kojoj su zaraženi turisti dođe danas autobusima do granice sa Bugarskom i da ih odatle dalje preuzme agencija preko koje su putovali.

Druga grupa u kojoj su negativni na kovid-19 je trebalo da dođe direktno autobusima u Srbiju.

Navodi da je ovakva neprijatna situacija pokazatelj da svuda vlada strah od širenja virusa, ali da je dobro što će putnici biti obeštećeni.

Izvor: Alo.rs/ Tanjug

Ne propustite