LJEKARKA UPOZORILA NA VELIKU OPASNOST: Čeka nas NOVI TALAS na jesen, a do tad svi moramo URADITI OVO

Porodica i zdravlje
LJEKARKA UPOZORILA NA VELIKU OPASNOST: Čeka nas NOVI TALAS na jesen, a do tad svi moramo URADITI OVO
.

Ljekarka upozorila cijelu naciju da se pripreme za novi talas korona virusa, tako što će uraditi jednu stvar.

Dr Dženi Haris iz britanskog ministarstva zdravlja obratila se naciji putem jutarnjeg programa "This Morning" i tom prilikom uputila poruku svim Britancima da je najefikasniji način da se spreme za novi talas virusa koji se očekuje na jesen da smršaju.

Ona je kako prenosi magazin "Žena.rs", ponovila ono na šta od početka pandemije upozoravaju ljekari širom sveta, a to je da je gojaznost faktor rizika u ovoj bolesti, i poručila da je to stvar koju svako može da uradi kako bi se zaštitio.

korona-virus-830x0-1

- Prema našim iskustvima, najgore prolaze stariji i gojazni ljudi. Gojaznost je ozbiljan problem, a rješiv je - poručila je ona, dodavši i da je istraživanje koje je proveo Univerzitet u Liverpulu pokazalo da gojaznost podiže stepen rizika od smrtnog ishoda za 37 odsto.

Budući da je Britanija jedna od najgojaznijih nacija, sa skoro dvije trećine gojaznih odraslih i trećinom gojazne djece u ukupnoj populaciji, ljekarka je apelovala na građane da urade sve u svojoj moći da do jeseni uklone ovaj faktor rizika.

 

Ne propustite