BUKNULO NOVO ŽARIŠTE, DRASTIČAN SKOK ZARAŽENIH U OVOM GRADU: Pomaže im i policija, STIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE!

Aktuelno
BUKNULO NOVO ŽARIŠTE, DRASTIČAN SKOK ZARAŽENIH U OVOM GRADU: Pomaže im i policija, STIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE!
.

Samo u jednom danu broj novozaraženih u Šapcu je bio veći nego ukupan broj u prethodna tri meseca, broj zaraženih je dostigao 656.

- I dalje stojimo na 70 odsto pozitivnosti u odnosu na broj testiranih, nadam se da ćemo dobiti još testova da bismo videli bolju sliku. Još uvijek imamo zaostalih laboratorijskih uzoraka i dalje, još 119 za koje ne znamo rezultate. Veterinaraki specijalistički institut u Šapcu takođe radi, pa je rezultat odmah gotov. Ono što je interesantno za zadnje dvije nedelje - imamo preko 1.200 kontakata u kućnoj izolaciji, nismo uspjeli sve kontakte da pozovemo i stavimo u izolaciju, iako nam pomaže policija - rekla je dr Dragana Radojičić.

Na pitanje kako je u Šapcu došlo do eksplozije korone, da li je zakazao narod ili sistem, rekla je:

- Ipak mislim da je ovo do nas, mi u prvom piku nismo imali veliki broj oboljelih i nismo imali teške kliničke slike, dok god ljudi nemaju nekog bliskog oboljelog, oni misle da to nije ništa - objasnila je.

Na pitanje da li je ovo maksimum, dr je rekla da nisu pohvatani svi kontakti, ali da se nada da neće biti više novozaraženih na dnevnom nivou od 70 odsto. Jedan dio bolnice u Šapcu je pretvoren u kovid bolnicu.

Ne propustite