OVAKO ĆE IZGLEDATI PLAŽE U 2020. GODINI: Stručnjaci imaju SAMO 1 SAVJET, morate ga uvažiti!

Kiosk
OVAKO ĆE IZGLEDATI PLAŽE U 2020. GODINI: Stručnjaci imaju SAMO 1 SAVJET, morate ga uvažiti!
.

Više ništa neće biti isto...

Otkad je postalo jasno da pandemija neće proći brzo i da ćemo morati da se priviknemo na "nov normalan život", jer pravila života po kojima smo živeli pre pandemije više ne važe, mnogi javni sektori oglasili su se sa svojim preporukama i uputstvima, a sada im se pridružio i Svjetski savet za putovanja i turizam, koji je izdao preporuku turistima širom svijeta da, ukoliko već putuju, nose maske u svakom trenutku gde god bili, kako bi spriječili drugi talas korona virusa.

plaza

Ta preporuka važi i za bazene i plaže ukoliko turisti ne mogu da na plaži obezbede dva metra razdaljine između sebe i ostalih posjetilaca.

Na aerodromima, u hotelima, muzejima, teretanama i svim ostalim zatvorenim prostorima, uključujući i kruzere, takođe bi trebalo da postoji obaveza nošenja maski sve dok se ne pronađe vakcina, kaže Svjetski savjet za putovanja i turizam.

plaza

Oni u svom saopštenju izražavaju i zabrinutost što svaka država ima drugačija bezbjedonosna pravila što zbunjuje turiste i izaziva rizik od infekcije, pa savjetuju sve države da se usaglase oko mjera.

Tako recimo, na Majorci ili Ibici niko neće kažnjavati turiste ako ne nose maske, dok na Balearskim ostrvima postoji novčana kazna za sve turiste koji izađu iz svojih soba bez maski.

(Žena Blic)

Ne propustite