MUAMER ZUKORLIĆ POSLAO PORUKU IZ BOLESNIČKE POSTELJE: Imao je da kaže SAMO OVO o genocidu

Aktuelno
MUAMER ZUKORLIĆ POSLAO PORUKU IZ BOLESNIČKE POSTELJE: Imao je da kaže SAMO OVO o genocidu
,

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas, na 25. godišnjicu genocida počinjenog 1995. godine na području Srebrenice, zaštićene zone UN-a, devet porodica u kabure će spustiti posmrtne ostatke svojih najmilijih.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana je Salko (Ahme) Ibišević iz Ljubovije, koji je imao 23 godine kada je ubijen. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su 2001. godine u sekundarnoj masovnoj grobnici Liplje, u općini Zvornik.

4622135

- Porodica je smogla snage da njegove posmrtne ostatke identificira tek 19 godina kasnije, u martu ove godine, kada je i dala saglasnost za ukop na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Potočari - kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine bit će ukopani: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji, i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovi.

zukorlic

"Sve dok GENOCID u Srebrenici ne bude glavna moralna lekcija u svim školama, prijeti nam mračna budućnost", poručio je iz bolesničke postelje akademik Muamer Zukorlić, koji se oporavlja od koronavirusa.

(Novi.ba)

Ne propustite