VUČIĆ SE UPRAVO OGLASIO, SAOPŠTIO DOBRE VIJESTI: Dok traju protesti širom Srbije, EVO ŠTA JE PORUČIO!

Region
VUČIĆ SE UPRAVO OGLASIO, SAOPŠTIO DOBRE VIJESTI: Dok traju  protesti širom Srbije, EVO ŠTA JE PORUČIO!
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su se isplatili napori Njemačke i Francuske da ponovo pokrenu pregovore između Beograda i Prištine i da se nada postizanju obostrano prihvatljivog sporazuma.

"Niko ne može da garantuje šta će se desiti na kraju procesa, ali ovo je prva relativno optimistična vijest", rekao je Vučić u intervjuu za Rojters, mada nije mogao da precizira kada bi sporazum mogao da bude postignut.

Kosovsko pitanje Rojters inače naziva jednim od "najtežih teritorijalnih sporova u Evropi".

Vučić je nakon video konferencije sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i, francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i premijerom privremenih kosovskih institucija Avdulahom Hotijem istakao da želi da pomiri Srbe i Albance, koji su još uvijek zastrašeni ratovima 90.

2274445-screenshot-49-ff

foto:Printscreen

"Ne zanima me da li će se to dogoditi za mjesec ili dvije godine", rekao je Vučić u pogledu postizanja rješenja.

Agencija podsjeća da je Kosovo nekoliko godina nakon NATO bombardovanja Srbije proglasilo nezavisnost, što Beograd ne priznaje, a što je preduslov za članstvo Srbije u EU, navodi agencija.

Dijalog Beograda i Prištine je u zastoju skoro dvije godine, nastavlja agencija i dodaje da će se razgovori Vučića i Hotija nastaviti u Briselu, a predvodiće ih šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug

Ne propustite