UKLANJA 80 % CELULITA ZA MJESEC DANA: Evo šta treba da pijete, IMAT ĆETE TIJELO KAO U MANEKENKE

Praktična žena
UKLANJA 80 % CELULITA ZA MJESEC DANA: Evo šta treba da pijete, IMAT ĆETE TIJELO KAO U MANEKENKE
.

Za sve ovo će vam dnevno biti potrebno oko sat vremena, a rezultati će doći tokom 30 dana

Svakodnevno: hrana i piće

Više bjelančevina, vlakana, složenih ugljenih hidrata, hrane bogate polinenasićenim masnim kiselinama. Dobar primer je jelo koje se sastoji od piletine, pečuraka, brokolija, a 100 grama ovog ukusnog jela sadrži samo 300 kalorija i vrlo mnogo proteina, vlakana, vitamina i minerala.

Manje peciva, slanog, slatkog, brze hrane, polugotovih proizvoda, žestokih alkoholnih pića (ali malo crnog vina neće škoditi).

10 namirnica koje su najkorisnije u borbi protiv celulita: banane, grejpfrut, seme suncokreta, đumbir, masna riba, maslinovo ulje, kupus, ovsena kaša, avokado, jaja.

Uzimanje tečnosti: tokom dana popijte 1,5-2 litra čiste vode. Ona je potrebna za stvaranje limfe, a jedan od glavnih uzroka nastanka celulita je poremećaj limfne drenaže.

Svakog dana: napici koja poboljšavaju metabolizam

Mnogi nutricionisti smatraju đumbir odličnim sredstvom za smanivanje težine, budući da on uklanja otoke i pomaže lučenju viška tečnosti iz organizma.

Limun stimuliše rad bubrega, ubrzava lučenje toksina i reguliše varenje.

Vrijeme: 10 minuta.

celulit

Svakoga jutra: maslinovo ulje / riblje ulje

Maslinovo i riblje ulje bogati su nezasićenim masnim kiselinama, koje pomažu u regulisanju metabolizma masnoća, hidriraju kožu i daju joj čvrstinu. Hladno cijeđeno maslinovo ulje može se piti svakog jutra, po jednu kafenu kašičicu. Riblje ulje je najbolje piti nekoliko puta godišnje, u mesečnim kurama – u kapsulama uz jelo.

4-5 dana u nedelji: serija vežbi

Najefikasniji način borbe protiv celulita je kombinovanje pravilne ishrane i vježbanja. Odličan program je ABL (imaju ga u programu mnogi fitnes klubovi). Ovaj program uključuje kardio vežbe i vežbe snage, a utiču na stomak, zadnjicu i butine. Podjednako su korisne i kućne vježbe: radite kompleks od 6 vežbi.

Kako vježbati: oslonite se rukama o pod i zauzmite položaj kao za sklekove. Zatim savijte koleno desne noge i primaknite je do stomaka. Onda ispružite nogu i zabacite je tako, da stopalo bude iznad poda 30-50 cm. Ponovite to i levom nogom. Radite vežbu u tri serije po 8 ponavljanja. Nastavak je ovde.

Koliko često: dva dana vježbanja, jedan dan pauze. Vrijeme: 40 minuta

Svakog dana: kontrastni tuš i masaža

Navucite rukavicu za masažu i za vreme tuširanja ili kupanja u kadi trljajte se kružnim pokretima. Počnite od stopala i nastavite naviše, preko butina, do bokova i zadnjice. Zatim masirajte ruke, od zglobova ka ramenima, a onda pređite na stomak, grudi i leđa. Takođe se možete masirati nasuho, specijalnom četkom za masažu.

Svakodnevni kontrastni tuš poboljšava cirkulaciju krvi, što pomaže da površina kože postane glatka. Osim toga, vrlo je korisna i sauna.

Kako se pravilno koristi kontrastni tuš:

♦ Počnite toplom vodom.

♦ Postepeno povećajte temperaturu vode do vruće, kojom ćete se tuširati 30-90 sekundi.

♦ Naglo prebacite na hladnu i tuširajte se narednih 30-90 sekundi.

♦ Naizmenično se tuširajte toplom i hladnom vodom 3-5 puta.

♦ Uvijek završite hladnom vodom.

Ako poslije tuširanja osećate dodatnu energiju i dobro raspoloženje, onda ste sve pravilno uradili. Prvih nekoliko puta bolje da se tuširate toplom i mlakom vodom, a kasnije postepeno povećavajte razliku u temperaturi.

tusiranje

Vrijeme: 10 minuta.

Dva puta nedeljno: prirodni piling

Prirodni piling poboljšava cirkulaciju krvi u potkožnom sloju, od čega koža postepeno postaje glatka. Jedan od najboljih recepata: šolja morske soli + 1/4 šolje maslinovog ulja.

Još jedan jednostavan i efikasan piling: šolja mljevene kafe ili osušenog soca, pomešanog sa istom količinom soli (ili šećera) + nekoliko kapi maslinovog ulja.

Vrijeme: 10 minuta.

Jednom nedeljno: kada sa morskom solju

Pripremite sebi toplu kupku, ali da temperatura vode ne bude viša od 37°С. Dodajte u vodu 200-500 grama morske soli – što više, to je efekat jači. Međutim, nije preporučljivo sasvim se potopiti u takvu vodu. Bolje je u njoj sjediti, tako da vam voda ne dopire više od struka.

Kad završite tretman, možete sprati so odmah ili sačekati pola sata, kako bi produžili njeno ljekovito dejstvo. Zatim napravite laku masažu za zagrijavanje.

Vrijeme: 15-20 minuta, ali ako osetite iritaciju kožu, skratite tretman.

Ne propustite