UVODE POLICIJSKI ČAS U CIJELOJ DRŽAVI? OGLASILI SE IZ KRIZNOG ŠTABA: Svaki dan je sve teže, EVO ŠTA SLIJEDI

Region
UVODE POLICIJSKI ČAS U CIJELOJ DRŽAVI? OGLASILI SE IZ KRIZNOG ŠTABA: Svaki dan je sve teže, EVO ŠTA SLIJEDI
.

Suština je zabrana kontakata, a najjednostavnija mjera je policijski čas protiv koje smo svi iz medicinskog dijela, rekao je dr Predrag Kon za RTS i dodao da "ima možda pojedinaca koji bi na tome insistirali".

- Da li je to greška ili ne to ćemo vidjeti tek poslije, jer potpuno zatvaranje Beograda omogućilo bi bar tokom vikenda da tog prenosa nema - rekao je Kon i dodao da će definitivnu odluku donijeti Krizni štab na sjednici koja će biti održana u 12 sati.

Kon je poručio i da će odluka svakako biti zabrana javnog okupljanja i tu nema dileme. Prema njegovim riječima epidemiološka situacija u Beogradu je vrlo ozbiljna, a u nekim momentima ima tendenciju da bude vanredno kada je riječ o mogućnosti prijema novih zaraženih osoba.

5e9b27cc-fefc-468e-a303-6b700a0a0a64-kon-690x480

On je naveo da je u Beogradu oko 1.500 ljudi hospitalizovano sa jučerašnjim danom. Također je ukazao da ta ozbiljna situacija u Beogradu zahtijeva dodatnu spremnost, kovid bolnica u "Areni" se otvorila, a za njom i Ortopedska na Banjici.

- Postoje još dodatni kapaciteti. Sa ovom brzinom punjenja to je za svega nekoliko dana - rekao je Kon.

Podsjetimo, eventualni policijski sat u Beogradu je još prije nekoliko dana kao opciju najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Po toj varijanti, Beograd, a možda i cijela Srbija, bili bi "pod katancem" od petka popodne pa do ponedeljka u ranim jutarnjim satima.

Izvor: Blic.rs

Ne propustite