VUČIĆ UPRAVO POKAZAO ZASTRAŠUJUĆE SLIKE: Evo ko je na njima, PA ZAR JE MOGUĆE?

Region
VUČIĆ UPRAVO POKAZAO ZASTRAŠUJUĆE SLIKE: Evo ko je na njima, PA ZAR JE MOGUĆE?
.

Predsjednik Srbije nazvao je događaje od sinoć nabrutalnijm nasiljem.

- Sinoć je započet protivzakonit protest neprijavljen policiji. Lica desničarske orjentacije predvodila su demonstrante, a kao povod je iskorišten korona virus, odnosno mjere koje smo uveli u cilju zaštite stanovništva. Desničari i fašisti napadali su više časova policiju i naše institucije. Ne postoji nijedna zemlja na svijetu ne bi dozvolila da to prođe nekažnjeno - kaže Vučić.

Predsjednik je istakao da je skup bio dobro i unaprijed organizovan, kao i da su srpske službe na određeni način podbacile.

- Povrijeđeno je 43 policjajaca, zapaljeno pet vozila, a mnogi pripadnici MUP su izbodeni. Korištene su praćke, kamenice, molotovljevi kokteli i policija je morala da reaguje. Ti ljudi nisu govorili o koroni, već o nekakvoj izdaji, 5G mreži i ravnoj zemlji. Oni su proteste najavljivali i za 20. jun pred izbore, pa su to odlagali. Dočekali su priliku da uđu na kratko u Skupštinu i nanijeli veliku štetu ugledu Republike Srbije - rekao je on.

Predsjednik je potom pokazao fotografije povrijeđenih i izbodenih policajaca.

107538745-608733406684378-2690002856498865671-n-1000x0

Vučić navodi da će na Srbiju sada biti pritisaka spolja i podsjetio na medije u okruženju, kao i strane diplomate koji staju na stranu ljotićevaca i traže da bezuslovno priznamo Kosovo.

On je naveo da država neće dozvoliti napade na institucije i nasilništvo.

- Sinoć su predstavili kao heroja čoveka kome je otac preminuo od korone, a koji je tvrdio da nema dovoljno respiratora. To je najobičnija laž jer postoje protokoli liječenja. Taj momak je lice problematične prošlosti. Drugo lice na koje su se pozivali je Sloba Robija. Njegov nadimak dovoljno govori o njemu. Okupljeni su mislili da će uplašiti pristojnu Srbiju i pokazali su samo želju da sruše budućnost naše zemlje i naše djece.

Predsjednik je naveo da će se istragom utvrditi šta su određena lica sinoć radila na ulicama Beograda, za koga rade i sa kakvim ciljem.

Izvor: Alo.rs

Ne propustite