JEDNOSTAVAN TRIK KAKO DA UVIJEK IZABERETE NAJSLAĐU LUBENICU: Ako vidite OVO NA KORI lubenice, to znači da je PREUKUSNA!

Kiosk
JEDNOSTAVAN TRIK KAKO DA UVIJEK IZABERETE NAJSLAĐU LUBENICU: Ako vidite OVO NA KORI lubenice, to znači da je PREUKUSNA!
.

Postoji mnogo trikova pomoću kojih možete izabrati idealnu lubenicu. 

No, za ovaj trik kažu da provjerno radi. 

lubenica1

Jedna od najvećih dilema u ovim vrelim danima je koju lubenicu sa gomile izabrati i koja je najslađa. Ali, bez brige! Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji umnogome mogu da vam olakšaju kupovinu.

lubenica3

Potrebno je samo da obratite pažnju na dio lubenice koji je često zanemaren. Izbjegavajte lubenice koje imaju mekanu koru i birajte one koje su teške, a posebno obratite pažnju na boju oko peteljke.

Mjesto gdje je lubenica bila povezana sa svojim lišćem dok je rasla može da vam kaže dosta toga o zrelosti lubenice i tome da li je ona spremna za jelo ili je zelena. Ovaj dio treba da bude blago žute boje, jer ukoliko je zelene boje onda lubenica nije dovoljno zrela i imat će prije ukus krastavca nego lubenice. Ukoliko je pretjerano žute boje, to može da bude znak da je lubenica prezrela pa je i ovakvu bolje zaobići.

lubenica1

Zato, uvijek birajte onu lubenicu čija je peteljka najpribližnija boji putera.

Pored ovog donosimo još nekoliko trikova kako da izaberete najslađu lubenicu. 

 Mora biti pravilna 

lubenica1

Izbjegavajte lubenice koje izgledaju kvrgavo, udubljeno ili u globalu nepravilno. Birajte lubenicu bez mekih tačaka i oštećenja.

an72-watermelon-732x549-thumb-0

2Provjerite težinu

lubenica2

Zrela lubenica je mnogo teža od one koja još nije sazrela. Dodatna težina je odličan indikator da je lubenica puna vode, ali i ukusa. Uzmi za poređenje nekoliko lubenica iste veličine i kupi onu najtežu.

 

1140-six-things-about-watermelon-new-promo-imgcache-rev7cfcba07fb26c5f63ccb95ec58189429-web-945-544

Kucnite o nju

lubenica4

Mnogo obožavatelja lubenica se kune u ovaj trik. Kucni na koru lubenice i prouči zvuk - dubok, ali prazan zvuk znači da je lubenica spremna za jelo. 

Ne propustite