Spektakularan start nove sezone: Bottas slavio u Austriji, Hamilton bez postolja

Automoto
Spektakularan start nove sezone: Bottas slavio u Austriji, Hamilton bez postolja
,

U prvoj utrci nove sezone Formule 1 za Veliku nagradu Austrije pobijedio je Valtteri Bottas u Mercedesu ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju i Landa Norrisa u McLarenu.

Branitelj naslova prvaka Lewis Hamilton ostao je bez mjesta na pobjedničkom postolju u triler završnici.

Naime, nekoliko krugova prije kraja, nakon što se sigurnosni automobil povukao sa staze u boks, Hamilton je u udario Red Bullova vozača Alexandera Albona u trenutku kad ga je ovaj pretjecao. Mlađi Tajlanđanin je nakratko izletio i pao na začelje poretka dok je Britanac nastavio, ali uskoro je stigla odluka da je kažnjen s pet sekundi što mu se na kraju utrke dodalo na njegovo konačno vrijeme, pa je u konačnici završio četvrti, premda je kroz cilj prošao drugi.

Bio je to nastavak pehova za Hamiltona jer netom uoči utrke kažnjen je s tri startne pozicije zbog toga što na subotnjim kvalifikacijama nije usporio nakon što mu je pokazana žuta zastava. Red Bull je uložio prigovor koji je prvotno odbijen, ali austrijska momčad je na sam dan utrke uputila novu žalbu koja je urodila plodom pa je Hamilton startao peti.

Bila je to iznimno zanimljiva utrka s tri izlaska sigurnosnog automobila te nizom izlijetanja i odustajanja.

Valtteri Bottas je imao najbolju startnu poziciju i nije ispuštao vodstvo od prvog do posljednjeg zavoja osvojivši osmu pobjedu u karijeri.

Naredna utrka ovogodišnjeg prvenstva Formule 1 vozi se sljedećeg vikenda također na Red Bull Ringu.

(Sport.ba)

Ne propustite