DOKTORICA DARIJA KISIĆ UPRAVO POSLALA OŠTRU PORUKU ĐOKOVIĆU: "Evo šta moraš ODMAH uraditi"

Kiosk
DOKTORICA DARIJA KISIĆ UPRAVO POSLALA OŠTRU PORUKU ĐOKOVIĆU: "Evo šta moraš ODMAH uraditi"
.

Vijest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus šokirala je ne samo Srbiju, već čitav svet

Naravno kao i uvek svako ima svoje mišljenje i svoju teoriju.

Za to vreme, Novak Đoković je bio u izolaciji, poštojući je sve mjere.

Od trenutka kada je javnost saznala da je najbolji sportista planete zaražen koronom, Nole se izvinio priznavši da je možda malo poranio sa održavanjem Adria Toura, a onda je prije nekoliko dana objavljeno da je Đoković ponovio test koji je pokazao da je negativan.

" U našoj zemlji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik korona virusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primjera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković - rekla je za „Blic” doktorka Darija Kisić Tepavčević. i nastavila:

novak

foto: Instagram

"On je testiran po povratku u Hrvatsku iako nije imao nikakvih simptoma i test je bio pozitivan. Tokom izolacije u kojoj je bio, Đoković nije ispoljio nikakav simptom, sve vrijeme se osjećao dobro, pa je nakon toga, u periodu između sedam i deset dana od trenutka u kojem je test pokazao da je pozitivan, ponovo testiran. Taj drugi test je pokazao da je Novak negativan i da više u njegovom organizmu nema prisustva virusa COVID-19", objasnila je doktorica Kisić Tepavčević

Ona je posebno naglasila jednu stvar i upozorila Novaka

"On mora da nastavi da nosi masku, mora da se pridržava socijalne distance i mora da poštuje pravila koja su propisana. Tako pruža primjer drugima. Dakle, nošenje maski i fizička distanca su dvije osnovne stvari kojih se u ovom trenutku moramo pridržavati kako bismo izašli iz epidemije", zaključila je Darija Kisić Tepavčević.

(kurir.rs)

Ne propustite