UPOZORENJE IZ KRIZNOG ŠTABA, SPADATE LI U OVU GRUPU LJUDI? Brzo provjerite, ovu stvar MORATE ZNATI

Region
UPOZORENJE IZ KRIZNOG ŠTABA, SPADATE LI U OVU GRUPU LJUDI? Brzo provjerite, ovu stvar MORATE ZNATI
.

Iz Kriznog štaba podsjećaju da je na snazi i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.

Iz Kliničkog centra Priština u Gračanici saopšteno da je korona virus potvrđen kod četvoro pacijenata sa te teritorije, a iz opštine navode da zajedno sa Kriznim štabom nadležne službe aktivno rade na terenu i u skladu sa mogućnostima nastoje da zaustave širenje Kovida.

Krizni štab opštine Gračanica apeluje na meštane da pojačaju ličnu higijenu, posebno higijenu ruku, kao i da poštuju sve ranije preporučene mjere, kao što je poštovanje socijalne distance od 2 metra, saopšteno je iz opštine.

Krizni štab opštine saopštava da je donijeta odluka o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, što podrazumijeva i nošenje maski u trgovinama, kafićima zatvorenog tipa, kao i u svim institucijama i prodajnim objektima na teritoriji opštine Gračanica.

Apel za sprovođenje redovne dezinfekcije i nošenje maski posebno je upućen taksi prevoznicima u opštini Gračanica.

Ekipe javnih službi nastaviće narednih dana dezinfekciju ustanova i javnih površina, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica, dok će opštinsko odeljenje inspekcije pojačati svoje prisustvo na terenu i proveravati sprovođenje propisanih mera struke i institucija među građanima.

- Nadležne zdravstvene institucije i opštinsko rukovodstvo ulažu ogromne napore da zaustave širenje infekcije. Međutim, u borbi sa virusom, a u cilju očuvanja zdravlja našeg stanovništva i cjelokupnog zdravstvenog sistema, potrebna nam je ogromna disciplina naših mještana, ugostitelja, trgovaca i svih ostalih institucija - navedeno je iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba podsećaju da je na snazi i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.

(espreso.rs)

Ne propustite