OBRT, GRANICE ZATVORENE - NIJE DOZVOLJENO UĆI U DRŽAVU: Šokantna vijest stigla sa lica mjesta!

Kiosk
OBRT, GRANICE ZATVORENE - NIJE DOZVOLJENO UĆI U DRŽAVU: Šokantna vijest stigla sa lica mjesta!
.

Prije dvije nedelje, tačnije 15. juna, vladao je opšti haos na bugarsko-grčkoj granici kada se nije znalo da li će srpskim turistima biti dozvoljen ulazak u Grčku ili ne. A danas je na pomolu novo ludilo na granicama.

Grci su, naime, od danas otvorili širom vrata za turiste koji dolaze drumskim, avionskim ili pomorskim saobraćajem. I otvorili mnoge granične prelaze među kojima i Evzoni, najveći između Grčke i Severne Makedonije.

Srpski turisti su javili da su od ponoći do jutarnjih časova automobili i autobusi iz Srbije bez problema ulazili u Grčku preko Sjeverne Makedonije, preko graničnog prelaza Evzoni, da bi oko 10.30 stigla šokantna vijest sa lica mjesta.

2265349-screenshot-1-ff

"Važna informacija za Evzoni prelaz. Od pre nekoliko minuta Evzoni prelaz je opet zatvoren za turiste i ne može da se uđu u Grčku preko Evzonija! Molimo Vas da podijelite ovu objavu i da javite ako znate nekoga da se uputio preko tog prelaza! Ulazak je moguć samo preko Bugarske i prelaza Promahonas", objavili su naši turistički radnici iz Grčke.

Prema za sada još nezvaničnim informacijama, "policajci i carinici na Evzoniju su oko 10.30 časova dobili dopis iz Atine da se neće dozvoljavati ulaz turistima na ovom graničnom prelazu do 15. jula".

- Istina je da je Evzoni danas prepodne zatvoren za srpske turiste. Očekujemo da od grčkih vlasti dobijemo zvanično obaveštenje i objašnjenje - rekao je za "Blic" Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), koji se službeno nalazi na Skijatosu.

Srpski turisti koji se vraćaju iz Grčke mogu iz ove zemlje na Evzoniju da uđu u Severnu Makedoniju, te tim putem nastave ka Srbiji, ali ne i u suprotnom smjeru.

(Kurir.rs/Blic)

Ne propustite