Feđa Dudić za Novi.ba: Pojačanje dolazi do kraja sedmice, a za Brandaa nije bilo službene ponude

Sport
Feđa Dudić za Novi.ba: Pojačanje dolazi do kraja sedmice, a  za Brandaa nije bilo službene ponude
.

Feđa Dudić trener FK Velež Mostar, progovorio je za naš portal o situaciji u klubu, planovima i pripremama za predstojeće utakmice.

O situaciji sa zaraženim igračima nije želio previše govoriti, a klub je poslao zvanično saoptenje. Njega prenosimo u cijelosti:

"Nakon što je nalaz Faruka Bihorca pokazao da je ovaj igrač pozitivan na virus Covid-19, on je u izolaciji, dok su trojica njegovih saigrača, Edo Vehabović, Melvin Osmić i Mehmed Ćosić,  koji su bili u dužem bliskom kontaktu s njim, u samoizolaciji. Potom su isti ponovo testirani te su njihovi nalazi pokazali da su negativni.Ekipa nastavlja sa trenažnim procesom, a Bihorac će ponovo biti testiran krajem sedmice.U razgovoru sa Bihorcem, kazao nam je kako se osjeća jako dobro te da nema nikakvih simptoma. Iskoristio je priliku da pozdravi sve navijače i savjetovao da se čuvaju."

screenshot-13

Nakon dugo vremena održana je  prozivka. U kakvoj su formi igrači sada? 

- Poželjeli smo se svi treninga i utakmica i jedva smo čekali da krenemo. Igrači su imali individualan plan i nisu došli zapušteni što je najbitnije.

Smatrate li da će moći dati svoj maksimum, s obzirom da je pauza trajala nekoliko mjeseci.

- Treninzi su dozirani i sigurno da ćemo postepeno dizati nivo fizičke spreme kako bi do početka prvenstva došli na željeni nivo.

 Igrali ste do unazad par godina. Pretpostavljamo da nije bilo teško uklopiti se među ekipu. Da li je Velež opravdao vaša očekivanja? 

- Pa baš tako, nedavno sam što se kaže prešao iz kopački na trenersku klupu. Ponekad još s momcima odigram "ševu", povuče me lopta. Velež je sigurno veliki klub i ako Bog da samo ćemo još rasti u narednom periodu na svakom planu.

Rođeni su ostvarili dobre rezultate prošle sezone, koliko "obećava" naredna?

- Ostaje žal za prekidom sezone jer sigurno da bi napredovali još na tabeli pa možda dohvatili i to 4. mjesto koje je vodilo u Evropu, ali šta je tu je. U narednoj sezoni cilj je bolji plasman nego ove sezone, a ako se napravi dobar prelazni rok onda i borba za izlazak na evropsku scenu.

screenshot-14

Kako izgledaju treninzi sada?  

- Prva je sedmica rada uvodimo se polako u ono što nas čeka. A inače treninzi su svi s loptom, jer ja sam trener koji ne praktikuje "suho" treniranje.

 Kosta i Fajić zvanično nisu dio FK Veleža, da li planirate novo pojačanje ili priliku dajete mladom Berinu Čatiću?

- Napustila su nas sigurno dva važna igrača koja su dali veliki doprinos u rezultatima u prošloj sezoni. Probat ćemo dovesti adekvatna pojačanja na njihova mjesta, a sigurno da će i mladi Čatić dobiti priliku a na njemu je da se nametne i izbori za minutažu u ekipi.

 Imate li već nekoga u planu?

- Kontakti već postoje i nadamo se do kraja sedmice da nas pojača jedan igrač.

Da li je Brandao na pragu odlaska? Dosta se spekulisalo o skautima Crvene Zvezde, kao i da postoji dosta neslužbenih upita s raznih strana za Brazilca.

- Brandao je još pod ugovorom sa Veležom. Službenih ponuda nije bilo, a neformalnih upita jeste. Ako dođe adekvatna ponuda sigurno da ćemo razmisliti o njoj.

screenshot-15

 Kakav je plan priprema sada? Da li je došlo do značajnijih promjena? 

- U Mostaru smo do 8. jula, a onda selimo na Kupres 10 dana. U planu je odigravanje šest utakmica, a za sada su dogovorene četri. I imamo prostor za još dvije vjerovatno Bosna Visoko i Mladost generalka, ako ne bi igrali s njima u početku prvenstva.

Postoje već zakazani termini, spremate li se za utakmice koje slijede? 

- Zakazane utakmice su 1. jula na Grbavici protiv Željezničara,  zatim petog jula u Gabeli protiv GOŠK-a, potom 10. protiv Tuzla Cityja na Kupresu,  a šest dana kasnije protiv Širokog Brijega u Tomislavgradu. Probat ćemo kroz ove utakmice traziti idealnu postavu, a svi će imati priliku da se nametnu.

Na prozivci se posebno vidjela solidarnost, ljubav i poštovanje navijača i fudbalera. Koliko vam je sve to falilo?

- Vidjeli smo na prozivci da je došao veliki broj navijača. Zaista ta povezanost navijača sa klubom je velika. Sigurno da su puno falili i hvala im na neizmjernoj podršci, a mi ćemo se truditi da ih usrećimo što više u narednom prvenstvu.

screenshot-16

(Sport.Novi.ba)

Ne propustite