Općina Centar ponudila FK Sarajevo stadion Koševo na korištenje za mjesečnu naknadu od 1 KM

Sport
Općina Centar ponudila FK Sarajevo stadion Koševo na korištenje za mjesečnu naknadu od 1 KM
.

Općina Centar je ponudila FK Sarajevo na korištenje stadion Asim Ferhatović Hase za mjesečnu naknadu u iznosu od 1 KM, a Bordo tim će ukoliko prihvati ponudu preuzeti upravljanje stadionom.

Općina Centar uputila je memorandum FK Sarajevo i Bordo tim treba da se očituje po tom pitanju, a kako saznajemo iz FK Sarajevo još uvijek nije stigao odogovor na ovu ponudu.

Sarajevo će preuzeti troškove održavanja stadiona ukoliko prihvati ponudu i imat će priliku i da uloži novac u njegovu obnovu. Općina Centar za sutra je zakazala konferenciju za medije, a ukoliko odgovor iz Titove 38b bude pozitivan potpisivanje ugovora bit će upriličeno na stadionu u 12:00 sati.

Općina Centar ustupila bi Sarajevu stadion na korištenje dok se ne provede regulacioni plan uređenja stadiona Asim Ferhatović Hase.

Veliki korak ka modernizaciji stadiona Koševo: Usvojen Nacrt o izmjenama regulacionog plana

Detaljnije informacije o ponudi Općine Centar bit će poznate nakon što se sutra održi planirana konferencija za medije na stadionu Asim Ferhatović Hase. Konferencija za medije bit će održana i ako Bordo tim ne prihvati ponudu Općine Centar.

Izvor:Klix

Ne propustite