KAO GROM IZ VEDRA NEBA Edin Džeko pravi transfer karijere u 34. godini: Ponajveći evropski klub krenuo po Dijamanta, ide lov na Ligu prvaka

Fudbal
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Edin Džeko pravi transfer karijere u 34. godini: Ponajveći evropski klub krenuo po Dijamanta, ide lov na Ligu prvaka
,

Edin Džeko se već nekoliko prijelaznih rokova povezuje s odlaskom iz Rima. Prvo je bio vrlo aktuelan Chelsea, a u posljednje vrijeme Inter.

Ipak, Nerazzurri su izabrali Romelu Lukakua i to je, mora se priznati, bio sjajan potez Antonija Contea budući da Belgijanac blista u Seriji A.

Čini se da bi Dijamant ipak mogao napustiti "Olimpico", ali ne i Apenine. Naime, italijanski mediji javljaju da je Roma spremna pristati na trampu s Juventusom, u kojoj bi dobila Gonzala Higuaina.

To bi ujedno značilo da bi Džeko u 34. godini potpisao ugovor života jer bi Juventus svakako bio najveće ime u njegovoj biografiji.

Tako bi, zasigurno, dobio priliku da se okiti i trofejom Lige prvaka, ali i zaigra s jednim od najboljih igrača ikada - Cristiano Ronaldom. Možda čak i s Miralemom Pjanićem, naravno ukoliko Stara dama odbije brojne ponude za Malog princa (čitaj ponajviše Barcelone).

Ova razmjena još uvijek je u sferi nagađanja, ali čini se da bi do nje zaista moglo i doći. Naime, Higuain i bh. kapiten imaju skoro identična primanja, a sigurno da će ključnu riječ dati dva trenera - Sarri, odnosno Fonseca.

Podsjećamo, Džeko je ove sezone za Romu odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 15 pogodaka uz devet asistencija.

Učinak Higuaina je nešto lošiji i to na dva meča više - osam golova uz isto toliko asistencija. Da li će do razmjene zaista i doći pokazat će sigurno vrelo ljeto koje je pred nama...

(Sport.ba)

Ne propustite