IMALA SAM RUŽNE STRIJE PA MAZALA OVU MJEŠAVINU 2 SEDMICE: One su potpuno nestale, MOJE TIJELO JE SAVRŠENO! (RECEPT)

Praktična žena
IMALA SAM RUŽNE STRIJE PA MAZALA OVU MJEŠAVINU 2 SEDMICE: One su potpuno nestale, MOJE TIJELO JE SAVRŠENO! (RECEPT)
.

Kako ukloniti strije? Koliko god da se trudimo, čini se da su one nekako upornije od nas. E pa nisu! Objavite im rat! Po tom pitanju, donosimo vam sada savete zlata vredne. 

Strije se događaju svakome, jer bezbroj žena i neki muškarci imaju ovaj frustrirajući, ali učestali problem kože. Da, imaju ih čak i holivudske zvijezde. Salma Hajek, Hale Beri, Demi Mur, pa čak i Anđelina Žoli, priznale su da imaju ove zastrašujuća linije na svojoj koži...

Strije se obično pojavljuju kao paralelne pruge ili linije na površini koži. Ove linije su uglavnom duge i tanke i razlikuju se po boji i teksturi od normalne kože.

Strije ne dobija svako. Da li ćete da ih dobijete zavisi od tipa kože koji imate. Kolagen je protein u koži, koji čini kožu elastičnom i rastezljivom i veoma je važan preduslov za dobijanje ovih linija. Ako imate puno kolagena u koži, manje je vjerovatno da ćete ih dobiti.

strije

Veći rizik za njihov razvoj i nastanak imaju: žene, osobe sa svijetlom kožom, osobe koje imaju porodičnu istoriju strija, trudnice, mame koje su rodile krupne bebe ili blizance, osobe sa prekomernom telesnom težinom kao i osobe koje su naglo dobile ili izgubile težinu i osobe koje koriste kortikosteroidne lijekove.

Ukoliko imate strije, vjerovatno se osjećate neprijatno i neugodno u svom tijelu, posebno ljeti na plaži ili bazenu. Srećom, postoji nekoliko prirodnih načina i lako dostupnih i jeftinih proizvoda, koji će pomoći da se njihova pojava smanji.

Jaja su bogat izvor proteina. Za strije, koristite samo belance, koje sadrži amino kiseline i proteine. Umutite bjelanca od dva jaja lagano viljuškom. Očistite pogođene površine kože s vodom i zatim nanesite debeli sloj bjelanca četkom za šminkanje. Pustite da se bjelance potpuno osuši, a zatim isperite područje hladnom vodom. Zatim na kožu namažite maslinovo ulje, kako bi bila hidrirana. Ponavljajte proces svakodnevno, najmanje dvije sedmice i primetićete pozitivne rezultate.

Ricinusovo ulje, koje se koristi u liječenju brojnih problema kože kao što su bore, staračke pjege, mladeži, tamne mrlje i bubuljice, mogu se koristiti i protiv strija. Nanesite deblji sloj ricinusovog ulja na strije i nežno masirajte područje kružnim pokretima, 5 do 10 minuta. Zatim umotajte područje pamučnom tkaninom i grejete ga najmanje pola sata, koristeći flašu tople vode ili jastuče za grijanje. Ponavljajte ovaj proces dnevno ili nekoliko puta nedeljno i za najmanje mjesec dana primijetićete pozitivne rezultate.

Još jedan jednostavan način da se smanji vidljivost strija je korišćenje soka od limuna za strije. Sok od limuna je prirodna kiselina koja pomaže lečenje i smanjenje strija, akni i drugih ožiljaka. Utrljajte sveži limunov sok lagano na strije koristeći kružne pokrete. Pustite da koža upije sok od limuna i sačekajte najmanje 10 minuta pre nego što kožu isperete toplom vodom.Možete i da pomešate jednaku količinu soka od limuna i krastavca i nanesete mješavinu na strije.

strije4

Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji podstiču rast i obnavljanje ćelija kože. Koristite ga tako što ćete najpre iseći krompir srednje veličine na debele kriške. Uzmite jedan komad krompira i njime lagano, nekoliko minuta masirajte područje sa strijama, tako da skrob iz krompira pokrije zahvaćeno područje. Pustite da se sok krompira osuši i nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom.

Aloja vera je takođe efikasna u liječenju mnogih problema kože. Njena ljekovita i umirujuća svojstva mogu se koristiti i kao rješenje za strije. Postoji nekoliko načina da se primjenjuje. Možete direktno da utrljate aloe vera gel na područje kože zahvaćeno strijama i pustiti ga da djeluje 15 minuta, a zatim isperite kožu mlakom vodom. Druga opcija je da se napravi mješavina od jedne četvrtine šoljice aloe vera gela, 10 ampula E vitamina i pet ampula vitamina A (ulja). Utrljavajte ovu mješavinu u kožu dok je u potpunosti ne upije. Ponavljajte ove procese svakodnevno.

ŽENA JE PROGUTALA ŽVAKU, EVO ŠTA SE DESILO U NJENOM TIJELU: Kako ovo ranije nismo znali?

Broj jedan za zanimljivosti - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Jedan od najboljih prirodnih lekova da se rešite strija je bijeli šećer, kada ga koristite za piling kože. Pomešajte kašiku šećera sa malo bademovog ulja za strije i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro sjedinite i nanesite smesu na strije i druge dijelove kože. Lagano trljajte kožu ovim preparatom nekoliko minuta, svakog dan pre tuširanja i za mjesec dana vidjećete da ove uporne linije postaju svjetlije.

Lišće lucerke sadrži osam esencijalnih aminokiselina koje su dobre za sveukupno zdravlje kože. Ono je takođe bogato proteinima i vitaminima E i K, koji pomažu u nezi kožu.Pomiješajte usitnjene listove lucerke sa nekoliko kapi ulja kamilice dok se ne napravi glatka pasta. Masirajte pastom zahvaćeno područje dva do tri puta dnevno. Ponavljajte tretman svakodnevno, nekoliko nedelja i primijetićete veliko poboljšanje.

Novi.ba/Minut za mene

Ne propustite