ERMIN ZEC O TITULI FK SARAJEVA I ŽELJEZNIČARU- ZA NOVI.BA: "Apsolutno se ne slažem sa odlukom NSBIH"

Sport
ERMIN ZEC O TITULI FK SARAJEVA I ŽELJEZNIČARU- ZA NOVI.BA: "Apsolutno se ne slažem sa odlukom NSBIH"
.

Ermin Zec  je bh. nogometaš, koji je karijeru započeo je u NK Iskri iz rodnog Bugojna a 2007. godine prešao je u HNK Šibenik.  

U prosincu 2009. godine proglašen je za najboljeg nogometaša u Bosni i Hercegovini do 21. godine  kao i najboljeg igrača u 1. HNL po izboru t-portala i kapetana momčadi klubova 1. HNL. Dobrim igrama u HNK Šibeniku privukao je pozornost Miroslava Blaževića koji ga poziva na prijateljski ogled BiH sa slovenskom reprezentacijom u kojem je i debitirao ulaskom s klupe u 77. minuti. 

screenshot-2

Zanimljivo je to što je zbog izostanaka mnogih inače standardnih igrača reprezentacije morao igrati u odbrani, na mjestu braniča.

Proveo je dvanaest godina u inozemnim kubovima, a trenutno se nalazi u Željezničaru.

Za naš portal, progovrio je o svojim počecima, FK Željezničaru, kao i tituli šampiona koju je ponio FK Sarajevo.

Kako ste proveli vrijeme u izolaciji?

- Nije bilo lako,za nas profesionalne igrače to je jako teško palo.Dobro je došlo u smislu da razmisliš o svemu u životu. Bio sam sa djecom i trenirao induvidualno. Bilo je i dobrih stvari,u teskom vremenu koji je, nadam se, iza nas.

screenshot-1

U kakvim ste odnosima sa Miroslavom Blaževićem i Prosinečkim? Da li ste u kontaktu sa drugim reprezentativcima? 

- Ćiro me prvi pozvao u reprezentaciju, zahvalan sam mu puno.Sa Robijem se poznajem, dobar trener,kao čovjek je odličan.

U Željezničar ste stigli prošle godine, vrlo brzo se desila povreda. Da li je ostavila traga i kakva je situacija sada?

-Tačno. Imao sam dosta problema sa povredom, koja me zadesila u Mostaru protiv Zrinjskog. Mislim da je jedino meni dobro došla ova pauza koja je iza nas. (smijeh) Dobro  sam sada, počeo sam da radim sa ekipom i nadam se da je to iza mene

Proveli ste dvanaest godina u inozemnim klubovima, a sada ste tu. Zašto baš Željezničar?

- Da,bio sam dosta godina vani. U Turskoj sam proveo sedam i po godina, u  Azerbejdžanu godinu i u  Hrvatskoj tri i  po godine. Željezničar je klub koji volim od malena i bila mi je velika želja da obučem njegov dres. 

screenshot-3

Da li ste zadovoljni završetkom ove sezone, s obzirom da je titula šampiona pripala vašem rivalu? Da li ste očekivali drugačiji ishod?

- Nisam zadovoljan naravno. Mislio sam da će se prvenstvo nastaviti i da će se pobjednik odlučiti na terenu. Bilo je 11 kola do kraja, 33 boda u igri, mogao je prvak biti četvrti na tabeli, apsolutno se ne slažem sa odlukom NSBIH.

Javnost je prije nekoliko dana zaintrigirala Vaša objava vezana za FK  Sarajevo. Da li klub dijeli Vaše stavove?

-Pa realno,kad je već odlučeno da se prekine sezona bilo je za očekivati da ponište prvenstvo. Nisu to učinili, normalno da će dati pehar prvom na tabeli, neće drugom ili petom.

screenshot-5

Možete li izdvojiti neku posebno dragu pobjedu/gol i zašto baš oni?

-Za mene su to, naravno moji počeci u Iskri, zatim odlazak u Šibenik, a šlag na tortu je dolazak u Želju i prvi postignuti gol protiv Mladosti .

I šta možemo očekivati u budućnosti, ostajete li na Grbavici ili?

-Tu sam, imam ugovor, volio bih završiti karijeru. Vidjet ćemo, vrijeme će sve pokazati.

Sport.ba

Ne propustite