TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Bježao od policije, PA IZGUBIO KONTROLU NAD VOZILOM

Aktuelno
TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Bježao od policije, PA IZGUBIO KONTROLU NAD VOZILOM
.

Noćas oko 2 sata 35-godišnjak je u Zagrebu upravljao Ford Fokusom koprivničkih registarskih tablica, a na raskrsnici Selske i Savske ulice policajci su ga uočili kako pravi saobraćajni prekršaj.

 
Na njihova upozorenja da se zaustavi on se oglušio, pa je nastavio da vozi Savskom ulicom prema sjeveru i dalje kroz naselje Trnje. U daljnjem bjekstvu vratio se na raskrsnicu Savske i Selske ulice, gdje su mu policajci prepriječili put službenim vozilom.

policija-hrvatska-696x522

U trenutku kada se vozač zaustavio, iz policijskog vozila izašao je policajac i krenuo prema vozaču s ciljem da ga uhapsi, no on je iznenada vozilom krenuo naglo unazad, zbog čega se policajac, kako bi izbjegao nalet na sebe, prebacio preko haube policijskog vozila pri čemu se povrijedio.

U daljem kretanju unazad vozač je udario u prednju desnu stranu policijskog vozila, pa je nastavio da bježi. Njegovim dolaskom na zemljani put uz Savski nasip, u Miševečkoj ulici, na znak policije da se zaustavi, on se ponovo oglušio, nastavio da vozi bez zaustavljanja i bočnim retrovizorom svog vozila udario policajca prilikom bjekstva.


 
Kretao se dalje Savskim nasipom u smjeru istoka prema naselju Petruševec gdje je udario u prednju lijevu stranu drugog policijskog vozila i nastavio bjekstvo preko Domovinskog mosta u pravcu aerodroma Franjo Tuđman.

Dolaskom do prvog rotora kod aerodoma vozač je izgubio kontrolu nad vozilom pa je sletio sa puta, izašao iz vozila, pa se trčeći dao u bjekstvo u čemu su ga spriječili policajci koji su ga sustigli, uhapisli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Ljekarska pomoć pružena je u KBC-u Zagreb dvojici policajaca, kažu iz policije.
Izvor: hayat.ba

Ne propustite