Bajden se obrušio na Trampa: To što je rekao o Džordžu Flojdu je odvratno

Aktuelno
Bajden se obrušio na Trampa: To što je rekao o Džordžu Flojdu je odvratno
.

Bivši potpredsjednik SAD-a i najvjerojatniji predsjednički kandidat demokratske stranke Džo Bajden (Joe Biden) kritikovao je govor predsjednika Donalda Trampa (Trampa) o Džordžu Flojdu (George Floyd).

Tramp je jučer rekao kako se nada da Flojd gleda dolje i vidi sjajne stvari koje se događaju u SAD.

- Sjajan je dan za njega. Sjajan je dan za sve nas - rekao je Tramp o Floijdu koji je ubijen prošlog mjeseca, tokom privođenja, kada mu je policajac klečao na vratu oko devet minuta. 

Sahranjen je u četvrtak, a veliki val demonstracija potresao je SAD zbog njegove smrti. 

Bajden je Trampove riječi nazvao odvratnim.

- Zadnje riječi Džordža Flojda su bile kako ne može disati. To je odjeknulo cijelom nacijom, a i svijetom. Kada predsjednik pokuša staviti bilo koje druge riječi u usta Džordža Flojda, ja iskreno mislim da je to odvratno - rekao je Bajden. 

Dodao je kako je Tramp to rekao na dan kada je porasla nezaposlenost crnaca i Latinoamerikanaca te dodaje kako to govori sve što se o Trampu treba znati.

- Tramp još ne razumije. On je u potpunosti nesvjestan desetaka miliona ljudi koji se suočavaju s najvećim problemima u svojim životima. Predsjednik koji ne preuzima odgovornost za to što je milione koštao poslova ne zaslužuje povjerenje jer je dio poslova vraćen - zaključio je.

Ne propustite