NEVRIJEME POPLAVILO ULICE, bujice napravile veliku štetu, meteorolozi UPOZORAVAJU: PRIJETI JOŠ VEĆA KATASTROFA

Region
NEVRIJEME POPLAVILO ULICE, bujice napravile veliku štetu, meteorolozi UPOZORAVAJU: PRIJETI JOŠ VEĆA KATASTROFA
.

Kao što je najavljeno, područje Jadrana jučer je zahvatila promjena vremena, a donijela je poplavljene rive i ekstremne količine kiše.


Kako javlja Dalmacija Danas, ciklona se s pripadajućim frontalnim sistemom premještala preko Jadrana te je donijela vrlo nestabilno vrijeme uz čestu kišu i jako jugo s olujnim udarima. Jugo je, prema podacima DHMZ-a, na splitskom području puhalo na udare do 97 km/h.

screenshot-473
 
U drugom dijelu dana jugo je okretalo na oštro i lebić, a ponegdje je došlo do plavljenja nižih dijelova obale. Tako je u Visu došlo do prelijevanja mora preko nižih dijelova rive, a more je poslijepodne privremeno preplavilo i splitsku Matejušku.

screenshot-474

Za danas su meteorolozi najavili  širom regiona pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

kisa


U ponedjeljak, 08.06.2020., prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Ne propustite