SIGURNI SMO DA POGREŠNO KUHATE JAJA: Ovaj trik će vas ODUŠEVITI, KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI?!

Objavljeno:05.06.2020 - 16:19
A A A Times Arial

Sigurno znate za onaj savjet da voda u kojoj su jaja treba da provri i onda se ostave još 5 minuta da ključaju, sklone s ringle? Pa... i ne baš. Obično tada žumace ostaje sirovo, a bjelance se odmah skuha.

Meri Frensis Kenedi Fišer, nekada jedan od najboljih ženskih kuvara u Americi, prije smrti je napisala knjige u kojima je davala značajne savjete o kulinarstvu.

Pored mnogobrojnih trikova o načinu prirpremanja hrane, ona je i otkrila dvije najbolje metode za savršeno skuhana jaja koje garantuju da će žumance biti potpuno skuhano, ali i meko.

Prvi način je možda i najlkši, samo je bitno da pratite redom korake. Dakle, prvo je potrebno da jaja prelijete hladnom vodom, a tek onda da ih stavite u kipuću. Ringla treba da bude uključena na srednju jačinu, a jaja slobodno može da ostavite koliko god želite. Iako mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite uvjereni da će se skuvati jednako brzo kao i kada voda ključa.

sliced-boiled-egg-on-white-plate-806457-830x0

Izazovna instruktorka će vam pokazati kako da zategnete guzu za predstojeće ljeto

Druga tehnika podrazumijeva da u šerpu sipate hladnu vodu, uronite jaja, a potom vodu brzo zagrijete. Čim provri, jaje je skuhano!

Iako su ove njene metode pobrojale mnoge pohvale, a ljudi koji su ih isprobali kažu da jaja zaista jesu najukusnija kada se skuhaju na pomenute načine, Meri je u svojoj knjizi navela da postoji jedan mali nedostatak.

Jaja su savršeno skuvana, ali je teže očistiti ljusku sa njih. 

Kako vi kuhate jaja?

Izvor: Telegraf.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA