U BiH sutra oblačno, u kasnim večernjim satima olujni udari juga

Bosna i Hercegovina
U BiH sutra oblačno, u kasnim večernjim satima olujni udari juga
.

U centralnim i sjevernim područjima Bosne sutra u jutarnjim satima očekuje pretežno se oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.

U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu poslijepodneva porast naoblake sa zapada. Vjetar umjeren do jak jugozapadni. U kasnim večernjim satima očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura od 9 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 20, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu jutro umjereno oblačno, a u ostatku dana pretežno sunčano. Porast naoblake prema kraju dana. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u dijelovima sjeverne i istočne Bosne je zabilježena slaba kiša, a poslijepodne na zapadu i sjeverozapadu Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Livno 14, Ivan-sedlo 16, Široki Brijeg 18, Drvar, Mostar, Trebinje 19, Tuzla 20, Bihać, Sarajevo, Bijeljina 21, Bugojno, Gradačac 22, Grude, Jajce, Neum, Stolac, Zenica 23, Sanski Most, Banja Luka, Doboj 25 stepeni, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog saveza (FHMZ) BiH

Ne propustite