ZA FUNKCIONERE NEMA KRIZE: Direktor AZORS-a nabavlja vozilo vrijedno 134 hiljade maraka

Bosna i Hercegovina
ZA FUNKCIONERE NEMA KRIZE: Direktor AZORS-a nabavlja vozilo vrijedno 134 hiljade maraka
,

Funkcioneri ne dijele muke običnog svijeta, za njihov luksuz uvijek ima novca, koji povlače iz institucija na čijem su čelu

Slaven Dujaković, direktor Agencije za osiguranje RS (AZORS), odlučio je da sebe počasti novim službenim automobilom i to lukasuznim „Audijem“.

screenshot-13

AZORS je 26. maja sklopila ugovor sa „AUDI CENTROM“ Banjaluka o nabavci vozila u vrijednosti 114.957,26, bez PDV-a. Sa uračunatim porezom ta cifra ide na skoro 134.500 maraka. U situaciji kada su na hiljade radnika zbog pandemije korona virusa ostali bez posla, a Vladi RS nedostaje stotine miliona maraka da podmire osnovne potrebe iz budžeta, Dujković nabavlja novi automobil. Funkcioneri ne dijele muke običnog svijeta, za njihov luksuz uvijek ima novca, koji povlače iz institucija na čijem su čelu.

screenshot-14

Dujković je član DNS-a i intimus Nenada Nešića, koji je preuzeo vodeću ulogu u toj stranci od Marka Pavića, bez obzira na umješanost u mnogobrojne kriminalne afere, koje tužilaštva godinama drže u ladicama.

Kako je Žurnal ranije pisao, Dujaković je politički konvertit, koji je promijenio nekoliko stranaka, da bi se na kraju skrasio u DNS-u. On je u novembru 2015. godine izabran za direktora AZORS-a, a Nešić od svojih koalicionih partnera iz SNSD-a insistira da se Dujakoviću produži mandat. Pozicija direktora AZORS-a je vrlo unosna, posebno u situaciji kada prvi čovjek te Agencije posjeduje i firmu „Plava linija“.

Sjedište te firme je u Stanarima kod Doboja, a prema saznanjima Žurnala, dobar dio osiguravajućih kuća u Republici Srpskoj, koje, između ostalog, rade i na registraciji vozila, a nemaju sopstveni tehnički pregled, prinuđene su da tehničke preglede automobila svojih klijenata obave u Dujakovićevoj „Plavoj linija“.

screenshot-15

U svemu tome postoji i sukob interesa, jer Dujaković, kao direktor AZORS-a primorava osiguravajuće kuće da tehničke preglede vozila vrše u njegovoj firmi.

Dujaković je biznis razvio još dok je bio šef dobojske filijale „Drina osiguranja“. Značajniju političku karijeru započeo je prelaskom u DNS, koji ga je prvo kandidovao za komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice u Doboju. Baš u to vrijeme je u Stanarima kod Doboja sagradio veliki objekat „Plava linija“, koja sada vrši tehničke preglede vozila, osiguranje i prepis vozila, kao i kompletnu registraciju vozila. Svoje poslovnice „Plava linija“ ima i u drugim gradovima u RS, poput Modriče i Pala. 

Novi.ba/Zurnalinfo

Ne propustite